Хіти тижня. "Кривляння, погані жарти та хамство щодо союзників й непереборна віра у власну зірку": Відомі українці діляться враженням від пресконференції Зеленського для західних ЗМІ

Українських політиків, журналістів й експертів вразила пресконференція президента України Володимира Зеленського закордонним ЗМІ, яка відбулась 28 січня.

Викликає подив не лише позиція глави держави – про відсутність загрози з боку РФ й критика у бік Заходу, а й поверхневість й нефаховість президента, його спроби пожартувати та взяти “харизмою”, зазначають Патріоти України.

Він також не завжди розумів запитання журналістів й починав їм відповідати казна-що та перекручувати факти. Не обійшлося й без “фірмового стилю” публічних виступів Зеленського – незрозумілої моторики, висловів, в яких суперечить сам собі тощо.

Одним з перших пресконференцію шостого голови держави підсумував нардеп від "ЄС", досвідчений політичний аналітик та науковець Ростислав Павленко. Пан Ростислав вважає, що необмежений нічим і ніким цього разу потік свідомості Володимира Олександровича допоможе краще зрозуміти світові, якого гатунку лідер очолює державу, що змушени битися за саме своє існування, і це усвідомлення буде гірким розчаруванням для симпатиків України.

Відомого блогера та інвестиційного банкіра Сергія Фурсу вразила “примирлива” та вкрай нелогічна полеміка українського президента щодо наших західних союзників.

Як вважає колишній міністр інфраструктури України Володимир Омелян, президента України лякає не російський наступ, а те, що Захід занадто багато приділяє цьому уваги. “Для Зеленського проблема не в російській окупації, а що Захід зчинив надто багато галасу навколо цього. Адже українській владі так хотілося здати Україну непомітно”, – зауважує ексміністр.

Народного депутата VIII скликання Борислава Березу досі дивує, що Зеленський дуже впевнено розповідає про речі, в яких не розуміє геть нічого.

Як зазначає журналіст Євген Кузьменко, виступ президента було спостерігати дуже важко – схоже, що президент абсолютно не володіє ситуацією й навряд чи навіть уявляє рівень проблем, про які каже. “Рівень питань і рівень проблем – неспівставні з рівнем сприйняття і рівнем відповідей”, – вказує журналіст.

На думку відомого публіциста Віталія Портникова, Володимир Зеленський намагався західні ЗМІ повідомляти йому тільки те, що йому подобається. “Він, здається, не усвідомлює. що саме жорстка позиція Заходу й стримує Путіна”, – зазначає Портников.

Політичний експерт Володимир Горбач помітив, що український президент не спромігся назвати Росію ані ворогом, ані агресором. “Натомість кілька разів говорив про необхідність домовлятися” з Кремлем заради “встановлення миру”, – зауважує експерт.

Журналіст Тарас Березовець звернув увагу на вже звичний “високий стиль” Володимира Зеленського на пресконференції.

Народна депутатка від “Європейської Солідарності” Вікторія Сюмар поспівчувала перекладачам й навала частину виступу Володимир Зеленського “без купюр”.

Підбила підсумки народна депутатка від “ЄС” Ірина Фріз. “Сподіваюсь тепер в більшості теж нема питань, чому Зеленського не запрошують на переговори про Україну”, – написала вона.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...