Хіти тижня. "Мы же братья!": "Газпром" запропонував знижку на газ в 24%, "Нафтогаз" відповів

Як зазначив Вітренко, "спочатку вони завищують ціну на 100 відсотків від справедливої ринкової ціни, а потім дають «знижку» в 24 відсотків. Це на кого розраховано?"

Юрій Вітренко

Голова правління ПАТ «Газпром» Олексій Міллер запропонував Україні знижку на газ. Про це він заявив після зустрічі з головою політради партії “Опозиційна платформа – За життя” Віктором Медведчуком і нардепом Юрієм Бойком, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

Глава правління і заступник глави ради директорів ВАТ «Газпром» Олексій Міллер заявляв, що “Газпром” готовий провести переговори на поставку російського газу безпосередньо в Україну. За його словами, ціна за таким контрактом для кінцевих споживачів може бути “десь на чверть нижче нинішнього рівня”.

На таку пропозицію відреагував виконавчий директор НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко. Він сказав, що ця заява свідчить про те, що для них поставки газу в Україну набагато важливіше, ніж транзит через Україну.

“Росія роками, поки ми це не змінили, отримувала від України за газ у середньому на 5000000000 доларів більше, ніж платила нам за транзит. Ну і з приводу “знижки”, яку вони пропонують. Спочатку вони завищують ціну на 100 відсотків від справедливої ринкової ціни, а потім дають «знижку» в 24 відсотків. Це на кого розраховано? Нафтогаз зараз купує дешевше в Європі, ніж Газпром пропонує “зі знижкою”, – додав Вітренко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"В мене таке відчуття": Наступного тижня у Кабміні очікується парад відставок "за власним бажанням" – нардеп Железняк

субота, 20 квітень 2024, 14:52

Наступний тиждень буде пленарним (23-25/04) і …кадровим. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram, передають Патріоти України. "Не так гучно, як ви того очікували, але дуже скоро ви побачите парад відставок "за власним бажанням". Т...

Знищення Ка-27 окупантів над Кримом: Офіцер ЗСУ назвав імена "мінусованих" членів екіпажу (фото)

субота, 20 квітень 2024, 14:43

У результаті знищення над тимчасово окупованим росіянами Кримом ворожого корабельного багатофункціонального вертольота Ка-27 ліквідовано чотирьох членів екіпажу. Знищено, зокрема, командира екіпажу Азіза Шаяхметова. Про це повідомив у Telegram "Штірліц...