Хіти тижня. "Москві було чітко сказано - будете нам висувати претензії, що у українців наші "Байрактари", ми висунемо претензію вам", - Дмитро Вовнянко

"Знаєте, я балдію від манери українців здіймати паніку з будь-якого приводу. Тепер в мережі істерика через те, що міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що Україна повинна перестати використовувати вираз "турецький Bayraktar" для безпілотників які воюють на Донбасі", - пише блогер та журналіст Дмитро Вовнянко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Цитую: "Якщо країна купує їх у нас, в іншої країни, цю зброю не можна називати турецькою, російською чи українською. Якщо держава купує її у нас, це вже не турецький продукт. Можливо, вона була вироблена в Туреччині, але вона належить Україні". Що тут не так?
Так, Москва намагалася звинуватити Туреччину, що вона продала Україні "Байрактари". Турецький міністр відповів Москві в тому сенсі, що газ куплений Україною в Словаччині - не російський, хоч він і куплений словаками у Росії. Він словацький, бо купила його Україна у Словаччини. Бо не існує якогось окремого "російського" газу з атомами у вушанках і молекулами у формі балалайки. Товар завжди товар, хто купив - той володіє.
Те саме тут. Міністр іноземних справ Туреччини відповів Лаврову, що на Донбасі застосований не турецький, а український "Байрактар". Бо купила його Україна. А те що виробила його Туреччина то, цитата: "Іноді під час нашої боротьби з тероризмом у різних країнах ми стикаємося з різною зброєю з різних країн, у тому числі з Росії. Ми ніколи не звинувачуємо Росію".
Хто не зрозумів, пояснюю. Москві було чітко сказано - будете нам висувати претензії, що у українців наші "Байрактари", ми висунемо претензію що і яких калібрів Росія поставила Асаду, курдам та іншим дивовижним особам, яким турецька армія регулярно чистить рило. Не більше і не менше.
Звісно. Нам би хотілося, аби турецький міністр вихопив з піджака ятаган і розмалював Лаврова в стилі яничара часів султана Османа ІІ. Але так не буває. Пан Чавушоглу - міністр турецький. Дбає він у першу чергу про інтереси Туреччини. Вони не скрізь перетинаються з інтересами України. І вже точно не нам дорікати туркам, які ткнули Москву писком у Сирії та в Азербайджані. Ще й нам БПЛА продають.
Натомість міністр іноземних справ Туреччина сказав річ набагато більш важливу. "Байрактари", перед якими тремтять терористи ДиРи на Донбасі - українські. Бо українці зараз їх експлуатують. Бо українці приймають рішення як їх застосовувати. Бо коли "Байрактар" розніс гармату терористів ним керували українські оператори, за наказом українських генералів. Нема у нас техніки турецької, американської чи радянської - є українська техніка, різних країн виробництва. Так - у всьому світі.
Українцям час позбавлятися від цієї накинутої меншовартості. І припиняти панікувати з будь якого приводу".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Часів яр до 9 травня! росіяни пруть на Покровськ - Злий Одесит

четвер, 2 травень 2024, 5:58

Возвращаюсь к практике публикации видео.

Про перегрупування (переміщення) військ противника... - Машовець

четвер, 2 травень 2024, 4:15

1. Спочату про перегрупування (переміщення) військ противника... . Джерело