Хіти тижня. "Мовчання вбиває": Відомий шоумен звернувся до президента України

Сергій Притула попросив президента записати невеликий відеоролик.

Сергій Притула

Український шоумен Сергій Притула звернувся до президента України Володимира Зеленського з проханням втрутитися в ситуацію з громадським активістом Романом Ратушним. Звернення Притула розмістив на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

Сергій Притула опублікував фото громадського активіста Романа Ратушного, який вже два місяці змушений ховатися від переслідувань і жити не вдома, так як йому постійно погрожують і переслідують. Романа Ратушного обрала координатором місцева громада, яка виступила проти незаконного будівництва в Протасовому Яру.

"Коли забудовники зрозуміли, що силою продавити питання буде складно, а сама проблема вийшла в публічну площину, на Рому почали виходити переговорники. Спочатку пішли звичним для себе шляхом – запропонували Ромі $50 000, щоб він просто зник з горизонту і не заважав. Коли Рома пояснив, що він в процесі не заради грошей, а просто тому що не можна так взяти і просто нагнути киян, тактика змінилася. Спочатку це були "м'які загрози". Потім прямі. Цілодобове стеження, машини з мордоворотами під його будинком і його брата", - розповів шоумен.Сергій Притула та Роман РатушнийВін додав, що Ратушному організували зустріч з президентом України, який пообіцяв, що все буде добре і йому нема чого боятися. Але ситуація не змінилася, а переслідувачі змінили тільки номери на автомобілях стеження.

Сергій Притула звернувся до президента з проханням втрутитися в ситуацію, так як Роман Ратушний хотів би зустріти Новий рік з мамою, а не ховатися.

"В силах Володимира Олександровича припинити цькування Романа Ратушного. Простою підтримкою в публічній площині. Геополітика - це важливо. Але життя одного конкретно взятого українця - не менше! І коли президент публічно підтримає Романа - це буде його гарантією безпеки. Тому що в такому випадку атака на Романа буде вже атакою і на президента. Я знаю, що Володимир Зеленський прочитає це повідомлення. Я дуже прошу його втрутитися в ситуацію і зробити все, щоб Роман зустрів Новий Рік, не ховаючись по людям, а вдома з мамою. Може навіть щоб "квартал" подивився. Це займе якихось 30 секунд під час традиційного звернення до українців з бігової доріжки або з Тесли. На акціях пам'яті Каті Гандзюк активісти розгортають банер "Мовчання вбиває". Для Романа Ратушного, у його 22 роки, це може перестати бути метафорою. А для вирішення питання забудови Протасового Яру може вистачити одного комунікатора від президентського офісу, так як громада і КМДА не справляються", - написав шоумен.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, - офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках, - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...