Хіти тижня. "Найвеличніший" під пресингом: Зеленський може з'їхати з глузду, - ексрадник держсекретаря США

Внутрішньополітична криза в Україні є для Путіна найдешевшим способом не дати Україні стати членом НАТО. Тому він, як може, тисне на президента Зеленського. Через безперервний тиск Путіна Зеленський може втратити політичний здоровий глузд. Про це в програмі телеканалу Еспресо "Студія Захід з Антоном Борковським" зазначив ексрадник держсекретаря США Метью Брайза.

"В адміністрації Байдена багато уваги приділяють аналізу внутрішньополітичної кризи в Україні. Це, мабуть, найдешевший шлях для Путіна – за найменшу ціну чи коштом значно менш ресурсовитратного шляху, у порівнянні з власне військовим нападом, досягнути своєї мети і не дати Україні стати членом НАТО. Тож Путін тисне на президента Зеленського, як може, змушуючи його "бачити злочини", – зазначив Брайза, маючи на увазі звинувачення Петра Порошенка в державній зраді.

Він наголосив, що не важливо, чи ці звинувачення є обґрунтованими чи ні, це однаково грає на руку Путіну, бо створює хаос і дестабілізує політичну ситуацію в Україні.

"Але важко повірити, що експрезидент України чинив щось із наміром допомогти донецьким сепаратистам. Хтозна, може, Порошенко уклав не дуже чисту бізнес-угоду з Віктором Медведчуком, але неможливо повірити в те, що Порошенко щось робив би, намагаючись посилити підтримуваних Росією сепаратистів у Донецьку. Проте саме так зараз і говорять у Києві! І це надзвичайно сильний тиск на політичну систему, який загрожує всьому: загроза можливого повномасштабного російського військового вторгнення, війська можуть дійти й до Києва. Президент Зеленський відчуває цей неймовірний шалений тиск", – додав Брайза.

Він вважає, що за умов такого тиску Зеленський міг навіть засумніватися у підтримці з боку НАТО і США, надто з огляду на те, що Альянс і Вашингтон розмовляти з Путіним щодо його вимог.

"Якщо ви Зеленський, ви думаєте: та чому вони взагалі погодилися на розмову? Може, вони насправді мене не підтримують, і якщо Путін дуже схоче напасти, що ми будемо робити? Будемо вести партизанську війну, але це надзвичайно дорого обійдеться нашому народові. Тож я думаю, тут насправді з боку Путіна фокус на Зеленському, але зокрема й через НАТО: посилення тиску на політичну ситуацію у сподіванні, що все розвалиться, бо Зеленський може втратити політичний здоровий глузд через оцей безперервний тиск", – переконаний Метью Брайза.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В РФ горять заводи і НПЗ. Губернатор влаштував диверсію. Скоро за ним прийде ФСБ - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 2:35

В різних куточках Росії палає після масштабної атаки безпілотників України. Незважаючи на незадоволення з боку США Україна продовжує бити по нафтобазам і іншій критичній інфраструктурі ворога. Але цікаво інше – губернатор одного з регіонів зробив заяву...

ATACMS полетять по Кримському мосту - Тарас Березовець

субота, 27 квітень 2024, 0:30

"Щойно президент США Джо Байден встиг поставити підпис під документом про виділення Україні рекордної за обсягом допомоги - а виявилося, що фахівці з Пентагону вже розгорнули логістику, підготували і розподілили допомогу по складах у Німеччині й Польщі...