Хіти тижня. Навала "зелених клоунів" у купі з "катом Майдану": "Квартал-95" працював над руйнуванням моєї репутації, тепер продовжує Банкова і Кабмін, - Кличко

Слідчі провели близько 70 обшуків на комунальних підприємствах Києва і в підрозділах міської влади. Кримінальними справами проти столичних посадовців займається заступник глави Офісу президента Олег Татаров. Про це заявив в інтерв’ю «Цензор.НЕТ» мер Києва Віталій Кличко, зазначають Патріоти України.

На його думку, і глава Офісу президента Андрій Єрмак, і сам президент Володимир Зеленський в курсі цього.

«Займається цими питаннями пан Татаров, заступник глави Офісу президента, наскільки я маю інформацію… А координується все зверху…» – сказав Кличко.

На уточнююче запитання, координується Єрмаком чи Зеленським, мер зазначив: «На це питання я не можу чітко відповісти. Але переконаний у тому, що і один, і другий в курсі справи».

"Завдання… знаєте, від початку таке було. "95 квартал" над цим працював довго і наполегливо, тепер Уряд працює – для того, щоб зруйнувати репутацію. Мою репутацію як людини. Мою репутацію як мера. І вкрай неприємно, коли вдаються до відвертих маніпуляцій", - зазначив Кличко.

За словами мера Києва, навмисно робиться такий розголос щодо нібито тотальної корупції.

"Близько 70 обшуків на наших комунальних підприємствах і в підрозділах міської влади (відбулося за останні півроку. - Ред.). А загалом, з травня слідчих дій проведено близько 2 тисяч. Це також і у підрядних організацій та установ. Чому я можу стверджувати, що вони займаються маніпуляціями? Департамент внутрішнього аудиту мерії займається перевіркам використання бюджетних грошей. Ми десь по 400 перевіркам і виявленим порушенням передали за кілька років матеріали до правоохоронних органів. Вони лежали там роками. А потім прийшли, кинули нам матеріали: у вас тут корупція і так далі. Ми дивимось - а це провадження по тих матеріалах, які ми самі і передали правоохоронцям! Тому я кажу, воно тільки так виглядає, що вони щось тут викрили. А це переважно - результати нашої роботи з виявлення порушень", - додав Кличко.

Мер столиці зазначив, що корупція ще є, але з нею борються.

"Але мені дуже дивно, коли, наприклад, ДБР виходить і каже: за нашими підрахунками десь 10 млрд з бюджету міста Києва крадуть. А як ви це оцінили? Чому не 20? Якщо у вас є факти, чіткі приклади, то наводьте їх. Як казав герой в одному фільмі: "імя, сєстра!" Інакше складається враження, що цілеспрямовано і голослівно формують думку суспільства: мовляв, все погано в місті, суцільна корупція. І на фоні цього кажуть: от бачите, Кличко ж - неефективний керівник і тут все настільки погано, що ми рятуємо киян від Кличка. Таким чином це подається", - підсумував він.

Нагадаємо, після нищівної критики Ради Європи, монобільшість відклала скандальний законопроект про столицю, котрий мав перепорядкувати виконавчу владу Києва наміснику президента, а не обраному людьми міському голові.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ATACMS полетять по Кримському мосту - Тарас Березовець

субота, 27 квітень 2024, 0:30

"Щойно президент США Джо Байден встиг поставити підпис під документом про виділення Україні рекордної за обсягом допомоги - а виявилося, що фахівці з Пентагону вже розгорнули логістику, підготували і розподілили допомогу по складах у Німеччині й Польщі...

Чи це останній пакет допомоги від США? Чому ми маємо працювати з усіма заради України - Марина Данилюк-Ярмолаєва

субота, 27 квітень 2024, 0:15

"Міністр МЗС Дмитро Кулеба визнав, що в України немає плану Б на випадок перемоги Дональда Трампа на виборах президента США. Це досить недалекоглядно, з огляду на те, що колишній президент має упереджені погляди на Україну. А більш ніж половина республ...