Хіти тижня. "Оккупанты, you are not welcome!": Грузинські ЗМІ виступили з жорстким зверненням до росіян

Конфлікт Грузії і Росії набирає обертів.

"Грузія Online" відповіла узурпатору Путіну на санкції, передають Патріоти України.

Ось уже третій день в Грузії не припиняються масові акції протесту, спровоковані приїздом російського депутата Сергія Гаврилова та його виступом в Парламенті країни. Високопоставлений російський чиновник-комуніст (!) прибув в Тбілісі, щоб головувати на Міжпарламентській православній (!) Асамблеї. У четвер, перебуваючи в залі засідань, він був розміщений в кріслі голови грузинського Парламенту, що було сприйнято багатьма громадянами Грузії як образу на тлі триваючої російської військової окупації. В той же день в центрі Тбілісі зібралося кілька тисяч протестувальників, які змусили російську делегацію покинути Грузію.

Цей стихійний протест, через кілька годин після свого початку, був жорстоко розігнаний владою із застосуванням сльозогінного газу і гумових куль. Однак на наступний день маніфестації відновилися з подвоєною силою і захлиснули вже всю країну.

Спроби правлячої партії "Грузинська мрія" поєднувати прозахідну риторику з відвертим прокремлівським колабораціонізмом, зазнали чергового, і, схоже, остаточного фіаско. Вони відкрито вважали за краще захистити російських депутатів від грузинського народу, а не навпаки. Протягом 7 років свого перебування при владі "Мрія" неодноразово здійснювала дії в інтересах Росії, що завдають шкоди національній безпеці Грузії. Вони не тільки фактично звели "нанівець" міжнародні зусилля попереднього уряду щодо вирішення питання окупованих територій, але ще і намагалися перекласти на Грузію провину за початок російсько-грузинської війни в 2008 році. За весь цей час вони не вжили жодних успішних дій, щоб зупинити російську "повзучу окупацію" в Цхінвальському регіоні і захистити грузинських громадян, яких викрадають окупанти з метою викупу. Порушення прав людини, які здійснюються щодо етнічних грузин в окупованій Абхазії, також не знаходять ніякого відгуку в олігархічному уряді Іванішвілі.

Зрозуміло, в подібній ситуації поява офіційного представника країни-окупанта в Парламенті Грузії не могла викликати у людей ніякої іншої реакції, крім роздратування і гніву, що і вилилося в безпрецедентний за своїми масштабами вуличний протест.

Для "Грузинської мрії" те, що відбулося, фактично є вироком, який рано чи пізно призведе до падіння проросійського олігархічного режиму. З огляду на той факт, що на кількох попередніх виборах їм вдалося зберегти владу лише за рахунок масових фальсифікацій, подібний сценарій не викликає сумнівів.

Що ж стосується "потерпілого" депутата Гаврилова та інших офіційних представників Росії, то їхня реакція виявилася цілком передбачуваною. У Москві поспішили оголосити грузинські події "русофобською провокацією" і у відповідь заборонили з липня польоти російських авіакомпаній в Грузію. На думку російського керівництва, скорочення таким чином числа російських туристів змусить Грузію стати більш лояльною у відносинах з Росією.

"Все это мы уже проходили в 2006 году, но в Москве почему-то по-прежнему твердо убеждены, что наша страна не сможет существовать без них. Они не учитывают один факт - народ, который за несколько часов, без всякого призыва, способен встать на защиту своей чести и суверенитета, не будет страдать и унижаться от отсутствия российских туристов. Если для вас и туризм - это оружие против Грузии, то запомните, оккупанты, you are not welcome!", - зазначають грузинські журналісти.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...