Хіти тижня. Щастить же людям!: Названа єдина в світі країна, де немає жодного комара

Відсутність комах-кровопивць там залишається найбільшою природною загадкою.

Ілюстрація. Фото: ЗМІВ світі є дуже приваблива для туристів країна, в якій немає жодного кровопивці-комара, повідомляють Патріоти України.

І хоча до літніх походів чудовою Ісландією ще далеко, можна згадати дивовижний феномен цієї країни вже зараз – тут немає комарів. Чому? Цього точно не знає ніхто.

Комарів немає ні в Ісландії, ні на Фарерських островах, хоча в сусідніх країнах ці дрібні і численні кровопивці відчувають себе цілком привільно. Що ж їх не пускає на ці “заборонені території”? Деякі вчені стверджують, що виною всьому океанічний клімат Ісландії. Але ось що думає з цього приводу ентомолог Ерлінг Олафссон:

“Все це дурниця, оскільки океанічний клімат спостерігається в багатьох країнах, де комарі спокійно живуть і розмножуються. І сувора зима тут ні до чого, в російському Сибіру ще більш моторошні умови, а комарів – хоч відбавляй. Я б припустив, що виною тому послужив особливий хімічний склад ґрунту, а значить і води Ісландії. Але, підкреслюю, це знову-таки моя думка, яка цілком може бути помилковою. Тим не менш, комарі, які могли бути занесені сюди навіть вітром, чомусь не приживаються в Ісландії. І це чудово!”

І хоча відсутність комарів в цій країні залишається найбільшою природною загадкою, яку вчені так і не розкусили, туристи дуже задоволені таким станом справ, оскільки в Ісландії і на Фарерських островів можна подорожувати, не боячись цих маленьких кровососів, від яких не допомагають ніякі сучасні засоби, в тому числі і щільний одяг.

Тому ходити в походи і відпочивати тут у наметах – одне задоволення, а краса цього краю просто вражає. Краса без комарів!

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...