Хіти тижня. Що показав візит прем'єра Великої Британії Бориса Джонсона до Києва, - Володимир Огризко

"Знаєте, коли Великобританія виходила із Євросоюзу, я, чесно кажучи, був страшенно розчарований. Бо розвал ЄС — це мета Російської Федерації. А тепер я бачу, що в цій конкретній ситуації був і позитивний зміст. Тому, що Великобританія тепер демонструє ту активність, яку вона не могла демонструвати, перебуваючи в ЄС через оте європейське болото, яке склалося і саме по собі, і яке склав Путін своєю корупцією", - пише український дипломат Володимир Огризко у своєму блозі, передають Патріоти України, та продовжує:

"Тепер Великобританія починає грати дуже серйозну індивідуальну роль, і ми бачимо, що для України ця роль є, щонайменше, позитивною. Вже не кажу про те, що заплановані доволі цікаві формати співпраці між нею, Польщею та Україною, що можуть стати дуже гарним попередженням Кремлю.

До того ж, візит Джонсона до України дав йому нових аргументів для розмови з президентом РФ Володимиром Путіним. Нагадаю, що їхня розмова планувалася до візиту британського прем'єра в Україну, але була перенесена.

Я так бачу, що лід починає скресати, і все більше країн Європи, що постраждали від агресії РФ — Нідерланди (збитий боїнг MH-17) чи та ж сама Чехія, де підірвали склади зі зброєю, будуть іти шляхом допомоги Україні і співпраці з нею.

Хоча, не будемо перебільшувати. На превеликий жаль, Європа продовжує балансувати. Ось прослухав інтерв'ю верховного представника ЄС із зовнішньої та безпекової політики Жозепа Борреля одному московському телеканалу і ще раз пересвідчився, що, попри войовничі заяви, якщо Росія зробить крок назустріч, то в Європі аплодуватимуть стоячи. І це доволі сумно. Тобто. є різні тенденції, і нам треба дуже серйозно спостерігати за усіма.

Повертаюсь до нового формату Великобританія-Польща-Україна. Скажу, що це гарний приклад того, як можна шукати нові елементи забезпечення нашої української безпеки. Тому хочу привітати наших дипломатів, які були ініціаторами цієї ідеї. Вона, насправді, не така вже й нова. Ваш покірний слуга просував її ще у 90-х роках минулого століття, але тоді її не сприймали серйозно. Але це дуже позитивний крок тому, що ми можемо чітко і ясно сказати, що залучення ядерної держави та члена НАТО, постійного члена Радбезу ООН, нашого найближчого західного сусіда — Польщі, дає нам дуже серйозні аргументи у протистоянні з Москвою.

Думаю, у Москві так само зрозуміють, що «дело пахнет керосином» і утримаються від божевільних кроків, ідеї щодо яких нуртували у деяких божевільних головах у Кремлі".

Джерело: НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...