Хіти тижня. Скандал з масками: У мережі рознесли головного митника країни

Глава Державної митної служби України Максим Нефьодов дозволив задекларувати дві партії респіраторів, відправлених до Іспанії з 2 по 4 березня, за істотно заниженою вартістю.

Максим Нефьодов

Як повідомив у своєму блозі глава громадянської платформи "Нова Країна" Віталій Манько, експорт респіраторів класу FFP3, виробництва ТОВ "НВП "БУК", загальною кількістю 204 тис. штук призвів до приховування від оподаткування понад 14 млн грн, передають Патріоти України.

Проаналізувавши дві декларації товару, які Нефьодов опублікував у своєму Facebook, Манько підрахував, що:

  • статистична вартість одного респіратора FFP3 склала 4,6 коп/шт,
  • контрактна вартість одного респіратора FFP3 кількістю 104 тис. – 1,84 грн/шт,
  • контрактна вартість одного респіратора FFP3 кількістю 100 тис. – 1,92 грн/шт.

При цьому, за його словами, номінальна ринкова ціна даного товару станом на 2018-2019 роки становила від 50 до 80 грн за шт.

"Середня похибка цін, зазначених у деклараціях, становить 3800%. Вартість товару занижена у 38 разів", – зазначив Манько.

Він наголосив, що сумарна розрахункова ринкова вартість експортованих респіраторів становить $593 478 замість $15 600, зазначених у документах.

Таким чином, за підрахунками Манька, прихована від оподаткування сума на стороні України – приблизно $577 878, або за курсом НБУ на день поставки становить 14 210 026 грн.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...