Хіти тижня. Скрепи тріщать по швах: У РПЦ стався розкол через українських моряків

Непомітно в Україні відбулася подія, яка пов’язана з нашою країною та буде мати суттєві наслідки в наступні роки в Росії.

Про це на своїй сторінці у Facebook пише економіст Олексій Дорошенко, передають Патріоти України.

"17 вересня священнослужителі Російської православної церкви Московського патріархату підписали перший за п’ятдесят років відкритий лист до суспільства та влади щодо захисту прав політрепресованих громадян Росії.

На сьогодні їх вже більше 140. Священнослужителі виступили на підтримку Костянтина Котова, який виступав на підтримку вільних виборів до Московської Думи, за обмін українських полонених за принципом усіх на усіх та на підтримку кримських татар. На підтримку українських моряків він вийшов з плакатом “Милосердие – то к чему мы призываем. Александр Мень. Обмен пленными всех на всех”. За слова, які були написані, Костянтин отримав п’ять років ув’язнення, а представники РПЦ виступили на його підтримку.

Багато хто сходиться в думці, що це суттєво збільшить розкол між патріархом Кирилом та Президентом Росії Володимиром Путіним. Зараз йде дискусія яким чином церква покарає такий бунт на власному кораблі. У той же час зрозуміло, що представники церкви слідують заповідям Божим та відображають настрої прихожан. Відомий своїм вільнолюбством протоієрей Всеволод Чаплін навіть заявив, що "Расстреливать бунтовщиков на улицах – это в высшей степени по-христиански!".

Тому російське суспільство також стає більш сміливішим, але ми не завжди це бачимо."

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Сільвіо дуже злякався": Друг Берлусконі розповів моторошну історію про полювання з Путіним

неділя, 5 травень 2024, 20:30

Російський диктатор Володимир Путін дуже налякав нині покійного експрем'єра Італії Сільвіо Берлусконі під час спільного полювання у 2013 році. Про це розповів колишній сенатор від партії Берлусконі «Уперед, Італіє!» Фабріціо Чікітто, повідомляють Патрі...

Ігнорують усі бойові посібники: Росія змогла би захопити Україну, якби слідувала власній доктрині, - експерт

неділя, 5 травень 2024, 20:00

Росія досі не змогла загарбати усю Україну, попри значну перевагу в чисельності людей та озброєнь. Одна з причин цього полягає в тому, що російська армія ігнорує власну доктрину та офіційні посібники щодо тактики ведення боїв. Про це виданню Business I...