Хіти тижня. Спортивна "вісімка": У мережі показали унікальні фото авто ВАЗ-2108, яке померло відразу після народження

Перша версія ралійної "вісімки" – ВАЗ-29081 – була створена у 1984 році.

У вільному з'явилися ексклюзивні фото унікальної ВАЗ-2108 Ралі – спортивної "вісімки", створеної у 1980-х роках для ралійних гонок групи B. Опублікував їх колишній співробітник АвтоВАЗу, передають Патріоти України.

Порадувати автофанатів Лади вирішив екс-дизайнер ВАЗа Володимир Ярцев, який покинув російський автогігант ще на початку 1990-х років – тоді він емігрував до Бельгії (судячи з усього, через кримінальні розборки, до яких виявився втягнутий завод після розпаду СРСР), де зайнявся тюнінгом. Саме він розмістив в інтернеті унікальні зображення, що спочатку були призначені для фірмового каталогу ВАЗ.

Незважаючи на велику візуальне схожість зі звичайною моделлю, ВАЗ-2108 Ралі сильно відрізнялася від неї технічно. Найголовніша відмінність – двигун знаходився не під капотом, а за переднім рядом сидінь, а в салоні було встановлено трубчастий каркас.

Перша версія ралійної "вісімки" – ВАЗ-29081 – була створена у 1984 році. Такий автомобіль мав задній привід та 150-сильний двигун, а вже в 1985-му з'явилася нова модифікація з повнопривідною трансмісією і турбомотором на 300 к.с.. і 350 Нм (саме ця версія і зображена на більшості фото).

Остання могла прискорюватися до 100 км /год всього за 6,0-6,5 сек і розвивати максимальну швидкість у 220 км/год. Однак нової ВАЗ-2108 Ралі не судилося показати себе на гоночних трасах: оргокомітет ралі вирішив відмовитися від таких потужних машин (це сталося у 86-му – замість ліміту об'єму двигуна e 2.0 був встановлений 1.6), тому ВАЗ звернув проект.

Подальші ВАЗ-2108 для ралі були не такими потужними і оснащувалися переднім приводом – як і цивільні версії.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Під Єкатеринбургом зростає база зберігання танків, - військовий аналітик

субота, 20 квітень 2024, 16:30

За поточних темпів військових втрат і нинішніх обсягів нового військового виробництва у Росії закінчаться всі танки приблизно за 2-2,5 року. Такі підрахунки зробив військовий оглядач Covert Cabal, передають Патріоти України. Аналітик зазначає, що з поч...

Росіяни вбивають українців "просто так", а Захід, як і раніше, говорить про необхідність "терміново виділити" Україні ППО, - Олександр Невзоров

субота, 20 квітень 2024, 16:05

"Рік тому ми всі з жахом дивилися на пса на ім'я Крим. Тоді сталася така сама історія", - пише російський публіцист Олександр Невзоров у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та продовжує:. "Російськими бомбами було вбито цілу сім'ю, на р...