Хіти тижня. Справа зовсім не в красі або дизайні: Експерт пояснив, чому в СРСР стелили паркет

Як правило, використовувався набірний паркет, викладений за схемою «ялинка» або «шашечки».

Паркетні підлоги в квартирах, побудованих за часів СРСР, були дуже поширеним явищем. Як з'ясувалося, справа зовсім не в красі або дизайні. Це явище пояснив архітектор Руслан Кирничанський, передають Патріоти України з посиланням на ДП.

За його словами, перша причина того, чому в СРСР укладали паркет, полягає в тому, що радянські інженери і архітектори дбали про здоров'я мешканців. «Вони, коли проектували багатоквартирні будинки, керувалися нормативами, які були розроблені лікарями. Тому ні про які сурогатні матеріали мови і бути не могло. Друга причина в тому, що такого достатку сурогатних матеріалів, які є зараз на ринку, тоді не було. Ламінату та інших продуктів, які виділяють стирол і фенол, ще просто не виробляли», - пояснив він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Атакмс розніс базу росіян. В РФ горять нафтобази. / Снєгирьов

понеділок, 13 травень 2024, 4:15

Україна вчергове провела успішну атаку безпілотниками по критичній інфраструктурі Росії. Також Сили оборони України на несли удар ракетами Атакмс по пункту постійної дислокації особового складу армії РФ в тимчасово окупованому Маріуполі. А росія намага...

Ціна зарозумілості влади

понеділок, 13 травень 2024, 0:55

Наступ росіян у Харківській області знову, як у краплі води викрив ці проблеми. І ціну їх – у життях українців. Скільки вже сказано і написано: . - про необхідність фортифікації і мінування; . - про пріоритет забезпечення військових усім необхідним –...