Хіти тижня. "Сумнівів не повинно бути": Нащадок видатного українського гетьмана зробив заяву про мир із Росією

Також він розповів, якою бачить модель відносин України з Росією у майбутньому, після повернення Донбасу і Криму.

Нащадок останнього козацького гетьмана України Кирила Розумовського Грегор Розумовський вважає, що мир з Росією настане, але трапиться це лише тоді, як Володимир Путін покине пост президента цієї країни, передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

При цьому 55-річний Грегор Розумовський, який свого часу жив на Балканах і був свідком, наприклад, як Хорватія силовим шляхом відновила свою територіальну цілісність, вважає, що українцям теж треба бути готовими до повномасштабної війни з РФ, аби відстояти свою свободу. "Думаю, що Україна має бути готовою і має готуватися до силового сценарію, але перед тим має сподіватись на мирне вирішення. Але не думаю, що буде мирне рішення з Путіним. Не думаю так. Буде колись мир із Росією, але не мир із Путіним. З кимось іншим у Росії. Але якщо мирний сценарій не буде можливим, не може реалізуватися - тоді так, бо я не бачу наразі альтернатив", - сказав нащадок гетьмана.

Також він сказав, якою бачить модель відносин України з Росією у майбутньому, після повернення Донбасу і Криму. "Треба, щоб російська сторона погодилась з тим, що Україна - це окрема нація, має окрему культуру, і що українська мова - це ніякий не діалект, а вона є окремою мовою. Треба, щоб Росія погодилась зі всіма цими речами. Також думаю, що вся історія з Православною церквою України - це дуже гарний розвиток подій. Я був дуже радий такому розвитку подій. Тут сумнівів не повинно бути", - зауважив Розумовський, який сприяє просуванню українських інтересів у західноєвропейських суспільно-політичних колах з кінця 1980-х років.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти просунулися на Донбасі та на півдні, ворог увірвався в ще один населений пункт, - карта DeepState

четвер, 2 травень 2024, 9:23

Аналітики повідомляють про просування окупантів в Урожайному, а також на Авдіївському напрямку після захоплення двох населених пунктів. За даними Генштабу, на зазначеній ділянці фронту минулої доби відбили 39 атак. . Збройні сили Російської Федерації ...

Народні прикмети на 2 травня: Що забороняється, а що заохочується на день пам'яті Бориса та Гліба

четвер, 2 травень 2024, 7:05

Православна церква України 2 травня за новим стилем вшановує пам'ять Олександрійського архієпископа Афанасія Великого, а також відзначає перенесення мощей благовірних князів Бориса і Гліба, перших канонізованих святих Русі-України, до нового храму сина...