Хіти тижня. Театр абсурду від Кличка та заруба з Банковою: У Київському метро переконують, що гілку на Виноградар відкриють до кінця року

Схоже битва за крісло голови КМДА дійшла до такої стадії, що і сам мер, і його призначенці беззастережно брешуть аби "день простояти та ніч протриматись". Адже ніякої можливості відкрити хоч одну станцію метро на Виноградар в зазначений термін немає

Вересень 2020 року. Кличко запускає спорудження тунелю від майбутньої "Мостицької" до "Сирця"

У КП "Київський метрополітен" переконують, що зведення нових станцій "Мостицька" та "Проспект Правди", які стануть продовженням Сирецько-Печерської лінії до Виноградаря, ведеться за визначеним графіком і їх запустять до кінця 2021 року. Про це повідомила пресслужба КМДА, КП у коментарі Економічній правді, зазначають Патріоти України. При цьому, правда, прикрившись "фіговим листком" від "стрілочника"-генпідрядника.

"Підрядна організація АТ "Київметробуд" не зверталася до нас щодо зміни термінів, передбачених договором", – розповів начальник КП Віктор Брагінський.

Він додав, що місто і метрополітен вимагають від виконавця дотримання термінів будівництва та вчасного завершення усіх передбачених робіт, як це заплановано – до кінця 2021 року.

"Для того, щоб змінити терміни будівництва у підрядника повинні бути вагомі підстави, які підтверджені довідкою з Торгово-промислової палати про наявність форс-мажорних обставин. Поки таких документів немає, ми не говоримо про зміни будь-яких сроків", - додав підлеглий Кличка.

Однак навіть не лише фахівці, але і тисячі простих киян, котрі зацікавлені у спорудженні двох станцій "зеленої гілки" усвідомлюють, що все це маніпуляція, отже брехня. Причетні чиновники, як і сам мер не можуть не знати, що це неможливо!

І навіть знаменита заява мера на "Радіо Свобода" про спорудження до кінця року хоча б однієї з двох станцій була дана не як вивірене, самостійне судження, а на запит журналістки: "Може хоча б одну встигните?". На що мер поспішив ствердно відповісти.

Така новина породила нове коло обговорення проблеми серед кількох тисяч громадян, що посвячені у таємницю всіх стадій спорудження гілки на Виноградар. Люди почали розраховувати, як по єдиному з двох тунелю, що здатний бути довершений до кінця 2021-го, можна запровадити "човниковий рух" з "Сирецької" до "Мостицької" і назад (до "Проспекту Правди" ще більше 2 км ледве початих робіт відкритим способом), і як для цього доведеться скорегувати рух по всій "зеленій гілці".

"Відро холодної води" на стриманий оптимізм киян вилив відомий дослідник київського метро з інженерною освітою, талановитий письменник та блогер Олег Тоцький, який фахово вбив всі сподівання. Справа в тому, що найшвидше збудований комплекс підземної станції - "Теремки" метробудівники зводили з нуля приблизно 1,5 року. Фахівець вбачає технічні можливості скоротити цей термін на "Мостицькій" у лічені місяці, не більше. Отже і "Мостицьку" і "Проспект Правди", де на липень 2021 року практично нічого не зроблено будуватимуть більше року. Такі реалії. а не голі обіцянки і "відмазки" чиновників.

В КМДА і її підрозділах, як і у генпідрядника, наразі говорять про проблеми через пандемію, що "трішки" затримали графік спорудження визначений умовами конкурсу. Однак це свідома брехня.

Справжня причина, котру наразі не готові називати проблемою у Кличка, є арешт рахунків ряду комунальних підприємств і підрядників ключових сфер фінансування з бюджету Києва. Саме така халепа трапилась з "Київметробудом" 2020 року. Субпідрядники, що важко набиралися більше року зі старту робіт просто відмовились працювати задарма на початку 2021 року, і згорнули роботи. За деякими даними колосальними зусиллями "Київметробуду" розблокували впродовж квітня-травня 2021 рокупринаймні частину заарештованих коштів. Однак попередній темп втрачений, обмануті субпідрядники не поспішають повертатись до проекту. А набрати нових дуже важко - в Україні не так багато фірм здатних і згодних заступити місце попередників, тим паче там, де можуть "кинути" знов через аналогічні причини.

Як повідомляли ЗМІ, конфлікт Банкової з Кличком досяг апогею, коли в адміністрації президента США Байдена назвали мера Києва можливим наступником пана Зеленського на посаді президента України, надією України.

Тоді на Банковій знов заговорили про усунення Кличка з посади голови КМДА, структури, котра як виконавча влада, освоює затверджений Київрадою 60-мільярдний бюджет Києва. Виникла знайома по урядовим міністерствам схема "тимчасово виконуючого обов'язки". Такий "компроміс" наче не порушує в лоб закон, згідно котрого президент призначає головою КМДА обраного киянами міського голову. Разом з тим "тимчасовий виконавець" очільника КМДА може обіймати крісло скільки вистачить влади "слуг". А посаду міського голови, який не сидить на потоках, залишити обраному киянами меру - не шкода.

Вочевидь Віталій Кличко все ще сподівається домовитись з Зеленським, тому і не готовий озвучувати правду про затримку і причини спорудження метро на Виноградар. Краще дурити киян про строки відкриття метро? Чи воно того варто, Віталію Володимировичу? Адже люди Вам повірили як чесному спортсмену, котрий принесе більше честі у брудну вітчизняну політику

Спеціально для ПУ Лесь Лісовик

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"У відповідь на теракт у Москві РФ знищила штаб-квартиру СБУ": Пропагандисти Кремля запустили нову серію фейків у західних ЗМІ

четвер, 28 березень 2024, 13:15

Центр протидії дезінформації опублікував добірку фейків і маніпуляцій, які іноземні ЗМІ продукували 28 березня. За версією ЦПД при РНБО України, 28 березня іноземні ЗМІ запустили два фейки та одну маніпуляцію, передають Патріоти України. Фейк: "У відпо...

"Вона поки приховує, що в офіційному шлюбі": Даша Астаф'єва вийшла заміж за багатія, який на 10 років молодший, - блогер

четвер, 28 березень 2024, 13:06

Оглядач українського шоу-бізнесу Богдан Беспалов "злив" інсайдерську інформацію про модель, співачку і волонтерку Дашу Астаф'єву. Він із посиланням на свої джерела заявив, що артистка за час повномасштабної війни вийшла заміж за молодого багатія. Однак...