Хіти тижня. "Тікаємо, але мужньо": Російський блогер Ель Мюрид відрегував на заяву Путіна про Україну і НАТО

Заява президента РФ Володимира Путіна про те, що після вступу України в НАТО Росії доведеться вести війну за окупований Крим, схоже на спробу здати назад за принципом "втікаємо, але мужньо". Про це пише Анатолій Несміян (El Murid), російський блогер, прибічник антиукраїнського проекту "Новоросія", передають Патріоти України.

Українофоб цитує слова господаря Кремля, який лякав слухачів розповідями про поганий та агресивний блок НАТО, який підсуває свої кордони до Росії. На його думку, НАТО могло б висунути зустрічний аргумент: захоплення Криму — це таке ж наближення до кордонів блоку, причому якщо НАТО просувається на схід на безконфліктній основі, нікого не окуповуючи, то Кремль просувається на захід, захоплюючи інші території.

Несміян зауважив, що пояснювати це так само безглуздо, як "намагатися переконати Гітлера, що аншлюс Австрії - це неправильно, або розповідати Саддама Хусейну, що окупація Кувейту - це фу-фу".

Блогер нагадав, що у Гельсінській угоді принцип непорушності європейських кордонів не робив винятку навіть для історичних територій. "Але Кремль ноги об власну конституцію витирає майже щодня після ранкової кави, а ви тут про якісь Гельсінські угоди", - іронізує El Murid.

На його думку, плутана промова Путіна дозволяє зробити висновок: воювати з Україною він уже не ризикує, ультиматум, який висунув НАТО, повністю провалений. "Якщо ти висуваєш ультиматум, рухаєш війська до кордону, а твій супротивник посилає тебе на всі літери латинського алфавіту, то у тебе є дві можливі реакції: "Ах, ви так? Ну тоді отримайте і розпишіться". Або "Вибачте, погарячкував". Третього тут не дано", - вважає українофоб.

На його думку, виступ Путіна цілком однозначно свідчить, що першої реакції не буде. "Заява про те, що "Росія поки що вивчає відповіді США і НАТО, а пізніше визначиться" в такому разі - просто спроба відповзти назад. Якщо ви розумієте, що вас послали у грубій формі, то вивчати тут уже нічого", - резюмував Несміян.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 23 квітня: Вранці потрібно виглянути у вікно і запам'ятати, кого першим побачили на вулиці

вівторок, 23 квітень 2024, 7:05

Християни східного обряду відзначають церковне свято 23 квітня на честь мученика Терентія, який відмовився принести жертву язичницьким богам навіть під загрозою тортур. Цей день зазвичай приносить тепло і ясну погоду. За повір'ями, сонце в цю дату вип...

Бійці ССО показали, як HIMARS знищив російську САУ "Гіацинт" (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 6:15

Росіяни встигли зробити лиш кілька пострілів з цієї гармати, перед тим, як українці ліквідували ворожу САУ. Українські захисники виявили ворожу гармату Гіацинт на окупованій частині півдня країни та завдали по ній удару з комплексу HIMARS. Про це повід...