Хіти тижня. "Той факт, що Медведчук пішов до ГПУ, а не виїхав за межі України ще до допиту, означає, що все вже пішло за гіршим сценарієм", - політтехнолог Голобуцький

"Отже, Медведчук все ж спокійно вийшов з ГПУ своїм ходом, а не його акуратно вивезли до СІЗО СБУ. «Вручення особисто Медведчуку в ГПУ клопотання про попереджувальний захід у вигляді утримання під вартою» - це взагалі ні про що. Та й взагалі той факт, що Медведчук пішов до ГПУ, а не виїхав за межі України ще до допиту, значить, все вже пішло за гіршим сценарієм", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Я вже писав вчора, що суб’єкт в цій історії – саме Медведчук, а не Зеленський чи українська влада в цілому Саме особисто Медведчук мав приймати рішення, за яким сценарієм розвиватимуться події. І саме Медведчук міг, якби було досягнуто відповідних домовленостей, вдатись до «самодепортації» і «самовидалення» з української політики. Судячи з сьогоднішнього, цього не відбулось.
Зеленський не знайшов достатньо вагомих аргументів для цього. Відповідно, Медведчук поки вирішив "іти за довгим варіантом", погратись в юридичні змагання. І він впевнений, що ці юридичні змагання точно не зіграють проти нього. Момент в обвинуваченні щодо «порушення звичаїв війни» цю теорію підтверджує – бо хіба в нас оголошено стан війни з Росією, щоб було звичаї чого саме порушувати?
Власне, це вже констатував на брифінгу адвокат Медведчука: «Это непонятно, как. Мы с прокурором дискутировали, как такой может быть - нарушение обычаев войны, если Украина юридически не пребывает в состоянии войны... Но как сказал прокурор, "ну, мы так считаем".
Ми ж всі розуміємо, що заява Генпрокурора «Ну, ми так вважаємо» - це точно не юридична підстава. Тобто, з одного боку влада зображує, ніби старанно і дуже прискіпливо дотримуються найменших формальних вимог, щоб не зірвати судовий процес незаконними діями і доказами, здобутими в незаконний спосіб. Але з іншого боку застосовують в офіційному обвинуваченні отаке: «порушення звичаїв війни» за відсутності стану війни. Отже, кримінальна справа ще на попередньому етапі готується до «злиття»? Чи й гірше: ця кримінальна справа має стати доказом «політичного переслідування», щойно Медведчук таки виїде з України (але навіть як не виїжджатиме: в Кремля достатньо медійних ресурсів для розгону цієї тези на міжнародній арені)?
Нам лишається сподіватись, що весь цей дивний сценарій «відшукай Медведчука», «повідом підозру Медведчуку», «реалізуй кримінальне провадження щодо Медведчука» - це все ж внутрішні ігрища владної команди, а не успішний тиск Кремля на Зеленського".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Затримання заступника Шойгу – це негативний сигнал для нас, - Вадим Денисенко

четвер, 25 квітень 2024, 0:30

"Затримання заступника Шойгу. Чому це негативний сигнал для нас", - пише політолог Вадим Денисенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "1. Затримання такого рівня не могло бути проведене без погодження з ...

"Стоило мне лишь один раз вы*бать овцу… ": Іван Яковина дотепно пояснив, ким став Путін для Єльцина

четвер, 25 квітень 2024, 0:15

"Ельцин много всего хорошего хотел сделать, а в начале своего срока даже кое-что сделал. Но запомнится он тем, что буквально за руку привел Путина в свой кабинет и посадил его на трон", - пише російський опозиційний журналіст Іван Яковина на своїй стор...