Хіти тижня. "Тисячі щосекунди сіють вірус": Голова Закарпатської облради шокував заявою про COVID-19

Михайло Рівіс зазначив, що місцева лабораторія підтвердила 19 нових випадків зараження.

Кількість інфікованих коронавірусом в Закарпатській області може досягати до 5000 осіб. За словами голови Закарпатської облради Михайла Рівіса, районні лікарні не готові до масового надходження пацієнтів, передають Патріоти України.

"Потрібно розуміти, що реально в області зараз близько 5000 інфікованих, які щомиті сіють вірус", – написав чиновник у своєму Facebook.

При цьому він вказав, що в інфекційній лікарні всього 70 ліжок. "У світі під палати переобладнують стадіони та торгові центри. А у нас навіть запасу ліжок немає, білизни та матраців, я не кажу про ліки та професійне обладнання", - нагадав Рівіс.

Крім того, він заявив, що медики не мають засобів індивідуального захисту, тому кожен, хто сьогодні на шашликах, а не вдома, не розуміє, яку небезпеку себе піддає".

Пізніше в коментарі телеканалу ZIK він зазначив, що це лише розрахункова цифра. "Це ймовірна кількість інфікованих, яка розрахована на основі того, як поширюється вірус. На сайті МОЗ зазначено, що інфікований тільки один, хоча лабораторія, яка тільки почала у нас працювати, підтвердила ще 19 випадків інфікування у людей, які контактували з тією першою жінкою, у якої вірус незрозуміло звідки. Її чоловік, який приїхав з Італії, не заражений. Ми не розуміємо, звідки вона взяла цей вірус. Люди, які контактували з госпіталізованої в інфекційну лікарню жінкою, вони до того, як потрапили в лікарню, ходили по магазинах, по своїх родичів, тому що люди карантину не дотримується", - зазначив Рівіс.

При цьому він вказав, що одна людина заражає 19 і кожен з цих 19 ще за 19 осіб. Фактично вийдемо приблизно на такий показник. За його словами, зараз займаються встановленням осіб, які контактували з інфікованими, але їх занадто багато.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Українські військові - небезпечні": Росіяни вже намагаються використати інцидент з розстрілом патрульних на Вінниччині

субота, 20 квітень 2024, 13:54

Російські боти у мережі підігрівають дискусії про вбивство поліцейського на Вінниччині, намагаючись розколоти позицію українців та дискредитувати і ЗСУ, і поліцію. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, передають Пат...

Міноборони РФ плаче від люті: Українські дрони влаштували "веселу ніч" у восьми областях Росії, - джерело

субота, 20 квітень 2024, 13:29

Безпілотники в ніч на 20 квітня атакували енергетичні об’єкти на території Російської Федерації. За даними джерел УНІАН, це була спільна операція Служби безпеки України, Головного управління розвідки Міноборони та Сил спеціальних операцій ЗСУ, передаю...