Хіти тижня. У розпал пандемії: Із лікарні Тернополя масово звільняються лікарі

4 тисячі гривень не мотивують медиків наражатися на небезпеку.

З інфекційного відділення однієї з лікарень Тернополя через небезпеку захворіти на коронавірус COVID-19 і низьку зарплату звільнилися вісім лікарів. Про це заявив головний лікар Тернопільської лікарні швидкої допомоги Ярослав Чайківський, передають Патріоти України з посилання на Суспільне.

Він пояснив, що 4 тисячі гривень не мотивують медиків наражатися на небезпеку. "Бо є побоювання, є ризики для власного здоров'я. У когось хронічні захворювання, у когось малі діти. І щоб не наражати сім'ю на небезпеку, люди звільнилися з роботи. Цього могло б не статися, якби в наших працівників була мотивація", – сказав Чайківський.

За його словами, зараз медикам виплатили лише надбавку в розмірі посадового окладу, передбачену постановою міського голови Тернополя Сергія Надала для медпрацівників, які контактують з інфікованими. Обіцяні урядом 200% надбавки ще не виплачували.

Також для безпеки сімей медиків і працівників лікарні надали номери готелю "Галичина". "Із учорашнього дня працівники інфекційного відділення в неробочий час відпочивають у готелі", – зазначив головлікар. Зокрема, троє лікарів із його медустанови живуть там, щоб не створювати загроз для рідних.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Затримання заступника Шойгу – це негативний сигнал для нас, - Вадим Денисенко

четвер, 25 квітень 2024, 0:30

"Затримання заступника Шойгу. Чому це негативний сигнал для нас", - пише політолог Вадим Денисенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "1. Затримання такого рівня не могло бути проведене без погодження з ...

"Стоило мне лишь один раз вы*бать овцу… ": Іван Яковина дотепно пояснив, ким став Путін для Єльцина

четвер, 25 квітень 2024, 0:15

"Ельцин много всего хорошего хотел сделать, а в начале своего срока даже кое-что сделал. Но запомнится он тем, что буквально за руку привел Путина в свой кабинет и посадил его на трон", - пише російський опозиційний журналіст Іван Яковина на своїй стор...