Хіти тижня. "У Зеленського підіграли Росії. Це дуже небезпечно", - Мирослав Гай

Некомпетентність в заявах може вплинути і на моральний дух бійців армії, і на обмін полоненими, і на хід міжнародних переговорів.

Володимир Зеленський та Юлія Мендель. Фото: 5 канал.

"Прес-секретар президента Володимира Зеленського Юлія Мендель заявила, що українські військові піддаються на провокації, стріляючи по терористах в житлових будинках, школах чи лікарнях на Донбасі. Наскільки небезпечні такі заяви, які звучать з вуст спікера першої особи держави? Тут може бути два варіанти, дві причини цієї події", - пише волонтер Мирослав Гай на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Перша можлива причина – це некомпетентність. Для рівня спікера президента це кричуще, це проблема, яка становить небезпеку. Тому що, як ми знаємо, всі конфлікти, війни, економічні кризи часто відбувалися від некомпетентності.

Некомпетентність в заявах може вплинути і на моральний дух бійців армії, і на обмін полоненими, і на хід міжнародних переговорів. На різні речі.

Друга можлива причина – це спланована провокація або спроба донести вже узгоджені меседжі проросійського характеру. Давайте зберемо докупи всі заяви, що пролунали за ці 3 дні: "з Росією треба налагоджувати діалог", "Росія не контролює найманців, які воюють на Донбасі", "українські солдати обстрілюють цивільні об'єкти, дитячі сади і школи".

Це ж абсолютно проросійський наратив, який нам намагалися нав'язати всі останні 5 років. І цей же наратив через російські ЗМІ та дипломатів намагалися нав'язати світовій громадськості, щоб скасувати санкції і показати українсько-російську війну як громадянський конфлікт. Це тактика Кремля.

І раптом від перших осіб держави ми чуємо абсолютно ідентичні меседжі. Тому найнебезпечніше, що можуть означати заяви Мендель – можливо, це узгоджені наративи, можливо, вона це десь прочитала, чула в обговореннях в їх команді.

В такому випадку виникає питання загрози національній безпеці. За будь-яких умов зрозуміло, що при наявності інформаційної війни будь-яку заяву російські інформаційні війська вибирають, обсмоктують, використовують для пропаганди, чітко спрямовують в конкретні цільові аудиторії, зокрема, жителям Донбасу. Таким чином, такі заяви допомагають ворогові вибудовувати інформаційну політику.

Тепер ця заява Мендель облетить всі російські ЗМІ, де зроблять висновок: "Ось подивіться, сам спікер президента говорить такі речі. Які докази вам ще потрібні в тому, що агресор – не Росія, а українська армія?". Це дуже небезпечна ситуація".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...