Хіти тижня. Ув'язнення Порошенка є вимогою Путіна для побачення з Зеленським, - провідний дипломат

Переслідування п’ятого президента, лідера партії “Європейська Солідарність” Петра Порошенка є умовою президента РФ Володимира Путіна до чинної української влади. В разі ув’язнення лідера патріотичної опозиції у Кремлі погодяться на переговори з Володимиром Зеленським. Про це в ефірі одного з українських телеканалів заявив висловив надзвичайний і повноважний посол України в США (2015-2019) Валерій Чалий, зазначають Патріоти України.

“Справою Порошенка нас відволікають від багатьох питань. Зовнішня політика. Як нас будуть сприймати? У нас прекрасні документи, стратегія зовнішньополітичної діяльності, зараз послів зібрали на Закарпатті, все прекрасно. Але водночас Володимир Зеленський підписав під час візиту у Вашингтон зобов’язання з Джозефом Байденом. Він сказав: я закінчу судову реформу, яка, до речі, Порошенком починалась. Бо такі речі не робляться одним президентом. Порошенко почав, а Зеленський завершує.

Вони хотіли зробити остаточну реформу, яка б дозволила створити не тільки Вищий антикорупційний суд, але і Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру. Якби призначили керівника, то вже б депутати, що “конверти” брали і так далі, вони б уже сиділи в січні”, – сказав дипломат.

Я бачив це вже. Я бачив це все з Юлією Тимошенко. Тоді я так само на ефірах, не будучи в той час при владі, говорив: це не призведе ні до чого. Тим більш в умовах, коли у нас зовнішній ворог стоїть біля кордонів. У вас було 2,5 роки доказати всім, що там є якісь кримінальні справи”, – зазначає Чалий.

У мене є вже переконання, хоч я й не можу це довести. Але, маючи досвід роботи й спілкування з російською стороною на багатьох переговорах, я вважаю, що це вимога Путіна для того, щоб він погодився з Зеленським говорити. Тобто для Путіна Порошенко – це ворог №1.
Валерій Чалийнадзвичайний і повноважний посол України в США у 2015-2019 роках

“Я вам нагадаю, навіть у Мінську, коли під тиском зброї, під тиском російських танків змушені були якісь укладати домовленості, щоб зупинити цю війну, після цього Путін тричі пробував пришвидшити завершення цього перемир’я в Мінську. Для чого йому це було потрібно? Щоб оточити українських воїнів. І вони витримали в результаті, навіть після домовленостей, три доби. І почали розстрілювати”, – зауважив дипломат.

Я впевнений, що тепер, коли Порошенко, український народ, воїни, наша армія й добровольці звільнили дві третини території, після цього він ворог №1 Путіна. І зараз умова зустрічі Зеленського з Путіним – якраз Порошенко, якщо не за ґратами, то під таким тиском для того, щоб його політично знищувати.
Валерій Чалийнадзвичайний і повноважний посол України в США у 2015-2019 роках

“Можна по-різному ставитися до політика Порошенка. Але я вам скажу цитату Порошенка: “Ми захистимо країну, ми будемо оборонятися. Не лякайте нас”. Здатні ми сьогодні сказати Путіну в очі ці слова? Здатні чи ні? А мусимо бути здатні”, – наголосив Чалий.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"У відповідь на теракт в Москві РФ знищила штаб-квартиру СБУ": Пропагандисти Кремля запустили нову серію фейків у західних ЗМІ

четвер, 28 березень 2024, 13:15

Центр протидії дезінформації опублікував добірку фейків і маніпуляцій, які іноземні ЗМІ продукували 28 березня. За версією ЦПД при РНБО України, 28 березня іноземні ЗМІ запустили два фейки та одну маніпуляцію, передають Патріоти України. Фейк: "У відпо...

"Вона поки приховує, що в офіційному шлюбі": Даша Астаф'єва вийшла заміж за багатія, який на 10 років молодший, - блогер

четвер, 28 березень 2024, 13:06

Оглядач українського шоу-бізнесу Богдан Беспалов "злив" інсайдерську інформацію про модель, співачку і волонтерку Дашу Астаф'єву. Він із посиланням на свої джерела заявив, що артистка за час повномасштабної війни вийшла заміж за молодого багатія. Однак...