Хіти тижня. "Вервольф": У ставці Гітлера на Вінниччині виявили новий 4-поверховий бункер

Йдеться про будівлю в чотири поверхи з бетонними перекриттями та тунелем на глибині 9,96 - 11,75 метра.

На ставці Гітлера “Вервольф”, що в селі Стрижавка поблизу Вінниці, дослідники виявили підземну чотириповерхову будівлю. Всередині будівлі, на першому та другому поверхах від поверхні виявили сліди газів аргону та радону. Дослідження здійснювались у два етапи - з 2018 року. Виконавцем виступив Інститут прикладних проблем екології, геофізики і геохімії з міста Київ на чолі з професором Миколою Якимчуком, передають Патріоти України 15 вересня 2019 року з посиланням на офіційну сторінку Вінницького обласного краєзнавчого музею на Facebook.

Внаслідок І етапу робіт вчені підтвердили наявність на території “Вервольфу” підземних споруд, заповнених повітрям та рідиною. А дослідження ІІ етапу (у 2019 році) дали можливість виявити і оконтурити "рукотворний об’єкт", як його визначили науковці.

Йдеться про будівлю в чотири поверхи з бетонними перекриттями та тунелем на глибині 9,96 - 11,75 метра. Висота кожного поверху - 1,8 метра. Так, перший поверх споруджений на глибині 3,01-4,82 метра, другий - 5,22-7,01 метра, третій - 7,55-9,36 метра, четвертий 9,94 - 11,76 метра.

При цьому, на першому і другому рівнях від поверхні фіксуються сигнали газів аргону і радону (останній радіоактивний і може бути небезпечний для здоров’я людей, але водночас, може входити до складу окремих мінеральних вод). Натомість, визначення вмісту третього і четвертого поверхів потребує додаткових досліджень.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Після "СВО" буде нова війна": Соловйов розповів росіянам про їхні "блискучі" перспективи

четвер, 28 березень 2024, 20:52

Кремлівський пропагандист Володимир Соловйов розмріявся, що країна-терорист Росія зможе перемогти у війні проти України. До того ж, за його словами, це "перспектива" наступних кількох років. У той же час Соловйов закликав росіян готуватися до наступної...

"Скорбота має бути в душі, а не в Instagram": Пугачова вперше висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол"

четвер, 28 березень 2024, 19:40

Російська знаменитість Алла Пугачова через майже тиждень висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол". На своїй сторінці в Instagram вона опублікувала пост, у якому написала, що не буде виставляти свої емоції з цього приводу в соціальних мережах, передаю...