Хіти тижня. Відставка Трепака: Сім'ї Героїв Небесної сотні висунули ультиматум Зеленському

27 березня генпрокурор Ірина Венедиктова відсторонила Віктора Трепака від керівництва Департаментом ГПУ у справах Майдану. Кураторство департаментом передано новому заступнику генпрокурора Андрію Любовичу.

Сім'ї Героїв Небесної сотні обурилися, що останні кадрові перестановки в Офісі генпрокурора блокують розслідування справи про розстріли на Майдані, передають Патріоти України.

Президенту Володимиру Зеленському нагадали його обіцянку сприяти слідству. Сім'ї загиблих майданівців вимагають повернути колишнього куратора у резонансній справі і усунути новопризначеного, так як у нього простежується явний конфлікт інтересів і антимайданівська позиція. «Всі обіцянки, які нам давали у високих кабінетах і ви особисто, не збулися, - йдеться у зверненні сімей майданівців до Зеленського, - Ми вимагаємо повернути кураторство департаментом у справах Майдану Віктору Трепаку. Також вимагаємо відсторонити від справ Майдану Андрія Любовича, так як він був причетний до переслідування активістів під час Майдану 2013-2014 років. В іншому випадку ми вимагаємо відставки Ірини Венедиктової з посади генерального прокурора».

Сім'ї Героїв Небесної сотні бояться, що новий куратор не просто «зіллє» розслідування гучної справи. У активістів є підстави боятися за власне життя і здоров'я. «Ми вже переживаємо за власну безпеку», - кажуть учасники організації.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бандерівський більярд: Удар по Джанкою показав, що ЗСУ перейшли до витонченої стратегії ракетних ударів

субота, 20 квітень 2024, 2:35

Проект "Схеми" видання "Радіо Свобода" оприлюднив супутникові знімки аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої, перші після "бавовни" в ніч на 17 квітня 2024 року. Як випливає із цих знімків, станом на 19 квітня 2024 року російські окупанти прибрали з ...

Падіння "Техаса": Російські окупанти викрали та зґвалтували свого ж пропагандиста. Після того як розгорівся скандал - ліквідували

субота, 20 квітень 2024, 1:45

Російські окупанти викрали і зґвалтували прокремлівського пропагандиста зі США Рассела Бентлі на прізвисько Техас. Про це у своєму Telegram-каналі переповів український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на звернення дружини американця Людмили. За її ...