Хіти тижня. Все йде до Третьої світової: Підводні човни США і Росії вступили в смертельний відкритий бій біля берегів Аляски, - ЗМІ

Москва і Вашингтон проводять екстрені таємні консультації через бойове зіткнення, стверджують ізраїльські ЗМІ, не відкриваючи своїх джерел у розвідці.

Західні ЗМІ пишуть, що світ знаходиться на порозі Третьої світової. Інформацію опублікував ізраїльський портал DEBKAfile, що спеціалізується на військовій інформації, передають Патріоти України.

Посилаючись на неназвані військові джерела, видання повідомляє, що інцидент стався в американських територіальних водах поблизу Аляски, коли підводний човен США здійснив перехоплення російського атомного підводного човна. Російський підводний човен-мисливець, що супроводжував стратегічну субмарину, відповів вогнем торпедою «Балкан 2000», в результаті американський підводний човен отримав пробоїну.

Білий дім і Кремль ввечері у вівторок почали переговори.Конспірологічні чутки підігріли зміни в графіку віце-президента США Майкла Пенса, який, як повідомляє USA Today, несподівано і без пояснення причин скасував візит в Нью-Гемпшир. Пенс отримав «екстрений виклик», через який йому довелося повернутися до Вашингтона, заявив представник прес-служби віце-президента Ренді Джентрі журналістам. «Дещо з'явилося, що змусило віце-президента залишитися в столиці. Причин для занепокоєння немає», - заявила пізніше офіційний представник Пенса Алісса Фарах. За її словами, Пенс не покидав Вашингтон, а про причини скасування його візиту, можливо, стане відомо через кілька тижнів.Напередодні, нагадаємо, Міноборони Росії повідомило про загибель 14 моряків-підводників Північного флоту в результаті пожежі на глибоководному апараті. За даними ЗМІ, інцидент стався на атомній підводній станції АС-12, відомої також як «Лошарік». Це глибоководна атомний підводний човен, що не несе озброєння, який почали розробляти ще в 1980-х, а закінчили лише в 2000-х, пише «Військове огляд». В його завдання входять, перш за все, прослуховування зарубіжних підводних ліній зв'язку та контроль за аналогічними російськими кабелями, зазначає джерело РБК.

Офіційно Росія не буде публікувати інформацію про апарат, на якому сталася трагедія, повідомив в середу прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков. «Це відноситься до категорії абсолютно секретних даних», - заявив він.

Частину членів екіпажу вдалося врятувати, повідомив глава Міноборони Сергій Шойгу, додавши, що загиблі моряки будуть посмертно представлені до державних нагород. Підводники виявили героїзм і під час пожежі з відсіку, охопленого вогнем, в першу чергу евакуювали «цивільного представника промисловості», заявив Шойгу. «Задерши за ним люк, щоб не допустити розповсюдження пожежі по всьому глибоководному апарату, самі до кінця боролися за живучість корабля», - сказав він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Вважали, що найгірше для них вже позаду: Дрон ЗСУ накрив тріо занадто радісних окупантів (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 13:33

Українські військові зіпсували настрій занадто радісним російським загарбникам, накривши їх FPV-дроном. Відповідним відео, знятим бійцями 47-й ОМБр у районі Авдіївки, поділився у себе в соцмережах відомий блогер та волонтер Сергій Стерненко, передають ...

"Будь вони прокляті разом із їхнім Путіним": У Селидовому удар росіян зруйнував будинок 73-річної жінки (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 13:19

У Селидовому ракетний удар РФ пошкодив будинок 73-річної мешканки Ніни. Це вже втретє її доведеться відновлювати оселю після російських атак. Про це повідомило "Суспільне", передають Патріоти України. В ніч обстрілу жінка пішла в гості, а коли повернул...