Хіти тижня. Заява Зеленського за підсумками "нормандського саміту" "підірвала" мережу (відео)

Володимир Зеленський розповів про домовленості на нормандській зустрічі в Парижі.

Зустріч Володимира Зеленського та Володимира Путіна на нормандській зустрічі тривала близько години у складі делегацій та 10-15 хвилин тет-а-тет. Президент України в Парижі зробив заяву за підсумками перших за три роки нормандських переговорів і детально розповів про результати, передають Патріоти України.

Було погоджено повне припинення вогню на Донбасі, яке має розпочатися до кінця 2019 року.

Обмін полоненими у форматі "всіх на всіх" не пізніше 1 січня 2020 року.

"Формулу Штайнмайера", яка викликала в суспільстві чимало дискусій та запитань, закріплять в українському законодавстві.

Також учасники нормандського саміту президент України Зеленський, президент Франції Еммануель Макрон, канцлерка Німеччини Ангела Меркель і президент РФ Путін погодили проведення наступної зустрічі через 4 місяці.

"Я хочу окреслити ряд принципів, яких я ніколи не порушу як президент України, тому що з цим ніколи не погодиться український народ", - заявив Зеленський під час зустрічі зі ЗМІ за результатами саміту лідерів країн - учасниць "Нормандської четвірки" в Парижі.

Перше - це неможливість федералізації, наголосив президент. "Україна - унітарна держава. Це незмінна стаття Конституції України і непорушний принцип існування держави", - зазначив Зеленський.

Друге - неможливість здійснювати будь-який вплив на вектор руху розвитку України. "Україна - незалежна, самостійна, демократична держава, вектор розвитку якої завжди вибирати виключно народ України", - сказав президент.

Третє - неможливість компромісів щодо врегулювання ситуації на Донбасі через поступки території в межах міжнародно визнаних кордонів. "Для кожного українця Донбас і Крим - це Україна", - наголосив Зеленський.

Президент також розповів, що під час переговорів у Парижі від імені всього українського народу він зазначив, що "українці мають заслужене право не вірити словам та обіцянкам і покладати надії лише на справжнє дотримання всіх домовленостей". "Є чітке розуміння, що тільки конкретні дії будуть підтвердженням готовності до забезпечення миру. Ми зі свого боку готові до виконання домовленостей, але це дорога з двостороннім рухом", - резюмував Зеленський.

За підсумками нормандського саміту була досягнута домовленість про обговорення в рамках Тристоронньої контактної групи в Мінську нових ділянок розведення сил і засобів на Донбасі, мають важливе гуманітарне значення для всіх українців - ще на трьох ділянках до кінця березня 2020 року.

Також сторони домовилися про розширення мандата Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ з можливістю здійснення цілодобового спостереження.

Країни - учасниці Нормандського формату підтримують розробку та реалізацію оновленого плану з розмінування територій.

Було погоджено розблокування питання транзиту газу. Подальше обговорення деталей питання (можливості, формат, обсяг, ціна) продовжиться на рівні радників.

Зеленський висловився також щодо питання арбітражу: "Ми зняли питання з приводу 3 млрд, які ми виграли. Ми готові взяти газом. Це компроміс, на який ми готові йти".

"Україна розглядає можливість компенсації коштів, які Нафтогаз виграв у Газпрому, за рахунок обсягів поставленого палива", - сказав президент.

Користувачі мережі жваво відреагували на заяву Зеленського щодо підсумків переговорів у нормандському форматі й в цілому позитивно оцінюють їх результати.

  • Молодець. У подібних умовах це найкращий варіант. Їмо слоника по шматочку. І вчимося довіряти один одному. Народ - президенту, а президент - народу.
  • Президент Зеленський насправді виглядав краще його досвідчених, а головне "непрошибаємих" колег і тонко тролив всіх, не переходити допустимих меж. І можливо Зеленський зрозумів, що "не такий страшний чорт (Путін), як ним лякають";
  • Що це? "Вони вважають за необхідне інкорпорувати "формулу Штайнмайера" в українське законодавство згідно з версією, узгодженої Н4 та тристоронніх контактною групою;
  • Це було серйозне бойове хрещення! Молодчина!
  • Чому погодився взяти газом, а не грошима той борг, який був виграний судами до нього?
  • А як же розведення військ? Або це не здача територій?
  • Володимире, але не сепаратисти, а російські окупаційні війська А так все добре.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Москва перетвориться на фронтове місто як той Білгород? Скабєєва налякала своїх гостей властивостями озброєнь, які США передають Україні (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 9:52

"Російські пропагандисти ознайомилися зі списком озброєння, яке українці отримають від США, і тепер у прямому ефірі відсувають "червоні лінії" та шукають на карті місце для порятунку своїх сідниць, ближче до Північної Кореї", - іронізує журналіст Юрій ...

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...