Хіти тижня. "Затримання "вагнерівців" завершиться анексією Білорусі і поваленням Лукашенка", - Ганапольський

Бойовики путінської ПВК Вагнера були затримані в Білорусі 29 липня. Білоруські силовики підозрюють їх у підготовці заходів щодо дестабілізації політичної ситуації напередодні президентських виборів.

Затримання у Мінську найманців приватної військової компанії Вагнера може спровокувати окупацію Білорусі російськими військами з подальшою анексією території і арештом Олександра Лукашенка, - розповів у своєму блозі російський журналіст Матвій Ганапольський, передають Патріоти України.

За його словами, у Кремлі представлять ситуацію таким чином, що винуватим у ній назвуть президента Білорусі Олександра Лукашенка. Росія може жорстко відреагувати на інцидент із затриманням бойовиків ПВК Вагнера, в рамках якого може статися анексія держави з подальшим арештом самого Лукашенка.

"Отже, Путін вступає в гру. Його позиція в тому, що терорист - Лукашенко, що саме він захопив невинних громадян. І можна бути впевненими, що будь-які докази та визнання, які покладе на стіл президент Білорусі, позицію Путіна не змінять. Що буде за цим? Давайте я скажу найжорсткіший варіант, який мені здається все більш реальним. Він називається "анексія Білорусі" - повалення "терористичного режиму Лукашенка" та його арештом", - вважає Ганапольський.

Також він зазначив, що реалізація таких дій можлива за допомогою регулярних російських військ. "Робити це будуть російські війська з розташованих на території Білорусі військових баз. Вибори будуть скасовані", - додав Ганапольський.

Наостанок Ганапольський підкреслив, що Росія і Білорусь насправді знаходяться на межі війни, тоді як обидві держави не повідомляють про це своїм громадянам.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...