Хіти тижня. "Здається, Зеленського хтось змушує помалу замислюватись про Ростов?" - політтехнолог Голобуцький

Президент порадив українцям не жалітися на когось, а почати рішуче щось робити із ситуацією, що склалася.

"Ви будете сміятись, але Зеленський в неділю видав свіже "Урбіс ет орбіс" - послання, в сенсі. Послав він, як завжди, нас, українців", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Причому звернувся до традицій посилання класичного (для нього) періоду: квітень 2011 року. Коли вже всім, навіть найбільшим фанатам "міцного господарника з Єнакієвого", стало ясно, що "Покращення вже сьогодні" не буде ні сьогодні, ні завтра. І коли Азаров видав своє безсмертне: "Не треба скіґліті, треба браті лопату...".

Зеленський розгорнув думку ширше: "Не нити, не скаржитися, не ховатися, не жалітися на когось". Тобто, з лопатою не ризикнув зв'язуватись. Логічно: коли це казав Азаров, до лопати і Каддафі ще лишалось півроку. А після жовтня 2011-го державним діячам, котрі стрімко втрачають популярність, згадувати в публічних заявах про лопату якось не комільфо.

Крім закликів "не скаржитись і не жалітися" (ну, логічно: 73% самі обрали, їх попереджали), Зеленський також здійснив цікавий камінаут: "...Наші традиційні соціальні відносини, в яких роками працювало огидне правило: корумпованій меншості закон не писаний, а більшості – злидні, несправедливість, обман". В принципі, після історій з "Епіцентром", з братом Єрмака, з "Машкіним дєдом", з наказом №330 "штрафи за вогонь у відповідь", з в.о.голови АМКУ, з НАБУ і нетонучим г* Ситником, з Юрченком, з тернопільським корумпованим "дводенним прокурором", з видатками на владу і охорону влади в бюджеті-2021... Після всього цього і так всім вже все ясно щодо "традиційних соціальних відносин" для кварталівців. Але ще й прямо про це заявити... Або писав Подоляк. Тоді причини шукати марно.

Хоча є і перспективна заява: "Мова зараз про те, куди ми все-таки хочемо в підсумку дійти? І чи хочемо?". Здається, Зеленського хтось змушує помалу замислюватись про Ростов? Бо в контексті частоти сигналів про факапи як в лічильника Гейгера, а також падіння рейтингів (в Зеленського сповз нижче 30% ще до платіжок за тепло, "слуги" в деяких міськрадах плавають в районі 1,5%) інакше це трактувати складно.

Але дещо насторожує раптовий вихлюп в стилі Добкіна-молодшого: "Ось чому потрібно, щоб блищали очі. Щоб усупереч. Щоб усі навколо бачили бажання йти та боротися. По-іншому ніяк". Гм... Кризові часи прямої загрози все ж вимагають адекватності і тверезості від найвищих посадовців. Українцям точно не треба, щоб у влади "блищали очі". І "щоб усупереч" теж не треба. Тоді владі краще дійсно швиденько визначатись "куди ми все-таки хочемо в підсумку дійти". І подбати про квитки".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...