Хіти тижня. Жахливі кадри з найбільшої хутрової ферми Польщі, відзняті українцем, шокували всю країну (фото, відео)

Відзняте Євгеном шокувало всю країну, викликало скандал на державному рівні та впритул наблизило Польщу до заборони хутрової індустрії.

Киянин Євген Гладуш 2,5 місяці працював на найбільшій хутровій фермі Польщі, щоб знімати документальні кадри прихованою камерою, передають Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.Євген - зоозахисник і веган, за професійною діяльністю – спортсмен і викладач бойових мистецтв. У вільний від роботи час - активіст зоозахисної організації "Відкриті клітки". Саме однодумці показали хлопцю оголошення від власника норкової ферми в польському селищі Ґуречкі: хутровик шукав чергового українця на вкрай шкідливу і низькооплачувану роботу. Тож Євген зрозумів, що це чудова нагода провести розслідування на шкуродерні.

Ферма належить Войцеху Войчеку, братові та діловому партнеру Счепана Войчека, який є президентом Польської хутряної асоціації. Згідно зі свідченнями працівників, ця ферма точно найбільша в Польщі, а можливо, навіть у світі. На ній утримується близько пів мільйона норок."Готуючись до цього розслідування, я ретельно почистив соцмережі від будь-яких згадок про веганство і зоозахист, щоб не викликати жодних підозр хутровика. Також отримав поради від наставника, який вже бував у таких місцях, і головна з них: не прив'язуватися до тварин, не обирати улюбленця, не давати їм імена. Але я не зміг утриматися. Я називав їх, я гладив їх, розмовляв з ними, а потім вони вмирали", – розповідає хлопець.Брати Войчеки хваляться чудовими умовами утримання тварин, які буцімто запроваджені на їхніх фермах. Однак відзняті Євгеном кадри показали прямо протилежне. Активіст зафіксував жахливі умови утримання тварин, які не тільки не відповідають природним потребам хижих звірів, а й спричиняють рани, хвороби, каліцтва.

"На відео ми бачимо численні випадки канібалізму, агресії, смертей, відкритих ран або паралічу кінцівок. Саме ці жахіття об'єднують усі хутроферми світу", – коментує Євген.

Забій тварин відбувається також жорстоко – електричний струм у пащу та анальний отвір, труїння газом, вприскування отрути. Іноді шкіру знімають зі ще напівживих тварин.Те, що назнімав Євген, мало миттєві наслідки. У день публікації документальних кадрів голова керівної партії Prawo i Sprawiedliwość Ярослав Качинський негайно зібрав пресконференцію та закликав підтримати законопроєкт про заборону хутрового виробництва. І вже за 3 тижні польський сейм проголосував за заборону хутроферм у країні. Одразу після цього проголосував сенат, але з правками, і повернув до сейму, де його мають розглянути повторно. І потім віддати на підпис президенту. Усі чекають. Однак, переконані активісти, процес почався і його вже не спинити.Сам Євген після повернення додому, у Київ, зіштовхнувся з сильним посттравматичним синдромом: "Я просто не міг бачити людей у шубах на вулиці." Хлопець проходить курс психотерапії.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бандерівський більярд: Удар по Джанкою показав, що ЗСУ перейшли до витонченої стратегії ракетних ударів

субота, 20 квітень 2024, 2:35

Проект "Схеми" видання "Радіо Свобода" оприлюднив супутникові знімки аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої, перші після "бавовни" в ніч на 17 квітня 2024 року. Як випливає із цих знімків, станом на 19 квітня 2024 року російські окупанти прибрали з ...

Падіння "Техаса": Російські окупанти викрали та зґвалтували свого ж пропагандиста. Після того як розгорівся скандал - ліквідували

субота, 20 квітень 2024, 1:45

Російські окупанти викрали і зґвалтували прокремлівського пропагандиста зі США Рассела Бентлі на прізвисько Техас. Про це у своєму Telegram-каналі переповів український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на звернення дружини американця Людмили. За її ...