Хіти тижня. "Зі слів пані Верещук випливає, нібито у нас таки громадянська війна, а не російська збройна агресія", - політолог

"Новий статус пані Верещук (4 листопада Верховна Рада призначила її на посаду віцепрем'єра, міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. - ред.) тепер зобов'язує нас реагувати на її заяви, адже вона не просто народний депутат, а віцепрем'єр на важливому напрямку", - пише політолог Михайло Басараб на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Отже, одразу після свого призначення на запитання журналістів про звільнення окупованих територій пані Верещук сказала дещо, що дає підстави для тривоги. Цитата: "Нам потрібно демонструвати і робити все, щоби люди відчували, що вони потрібні нашій державі, що вони тут є господарями, що незважаючи на те, чи зі Львова, чи з Краматорська, Донецька чи Луганська – ми всі українці".

Зі слів пані Верещук виглядає, що все оте на Донеччині і Луганщині відбувається, бо тамтешні мешканці не відчували належної уваги з боку України. Вони, як мабуть вважає Верещук, через нас усіх не відчували себе господарями на своїй землі. Те, як ми вважаємо себе українцями, напевно не зовсім вписувалося в уявлення тамтешніх про бажану українську спільноту. І от коли ми їх переконаємо, то війна мала би припинитися. Саме так я прочитав заяву пані віцепрем'єра. Тобто, війна триває не тому, що її розпочала Росія, а тому, що мешканці ОРДЛО щось не те відчували.

Кажучи іншими словами: у нас таки громадянська війна, а не російська збройна агресія. Тільки такий висновок мав би випливати зі сказаного Іриною Верещук. До речі, позиція Медведчука плюс-мінус збігається з тим, що заявила віцепрем'єр.

З таким розумінням проблеми і підходом до її вирішення чекаймо нових і непересічних "сюрпризів". Думаю, що новопризначений віцепрем'єр з цим не забариться".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, - офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках, - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...