Хмара діоксиду азоту: З'явилася нова версія загибелі групи Дятлова

Коли на місце трагедії прибули пошуково-рятувальні групи, отруйна хмара вже розсіялася, адже минуло вже більше трьох тижнів.

Група Дятлова. Архівне фото.

Туристичну групу Ігоря Дятлова в 1959 році могла погубити отруйна хмара з хімікатів. Таку думку висловив кандидат технічних наук Анатолій Ярусов. Експерт вважає, що студенти померли від хімічного отруєння діоксидом азоту, важких поранень і переохолодження, передають Патріоти України із посиланням на "Російську планету".

Ярусів розповів, що хмара діоксиду азоту могло з'явитися через невдалий запуск ракети з космодрому Плесецьк в Архангельській області або з Байконура. В результаті чого люди потрапили під справжню хімічну атаку – вони почали задихатися, втрачати зір, їх охопив дикий страх.

"При панічному спуску по зледенілому схилу, засіяному камінням, осліплі туристи падали і при цьому отримували важкі поранення", – зазначив він. Вчений підкреслив, що коли на місце трагедії прибули пошуково-рятувальні групи, отруйна хмара вже розсіялася, адже минуло вже більше трьох тижнів. Однак очевидці зазначали, що деякі молоді ялинки на межі лісу стоять ніби обпалені. У роті і в дихальних органах загиблих туристів знайшли піну, а шкіра їх мала коричневий відтінок, що теж вказує на ознаки хімічного впливу діоксиду азоту.

В результаті своїх досліджень Ярусов дійшов висновку:

  1. Під дією діоксиду азоту NO2 в легких туристів утворилася азотна кислота, яка руйнувала дихальні органи. Пінисті виділення спостерігали рятувальники.
  2. Вплив діоксиду азоту (як зовні, так і зсередини, через кров) могло змінити колір шкіри туристів. Коричневий колір також спостерігали рятувальники.
  3. Туристи загинули від хімічного отруєння діоксидом азоту, від важких поранень і від переохолодження.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....