"Хочеться плюнути в обличчя": Блогер відповів владі на зауваження українцям через недотримання карантину

Олексій Давиденко закликав звернути увагу на той факт, як легковажно ставиться до карантину сама влада.

В Україні через введений карантин постраждало багато секторів економіки. Найбільше – середній і малий бізнес. Але для окремих випадків було знайдено шпарини, як у разі з рестораном "Велюр" або "Епіцентром". Про це на своїй сторінці у Facebook написав популярний блогер і бізнесмен Олексій Давиденко, передають Патріоти України.

Він зазначив, що останнім часом від влади можна часто чути тезу про те, що українці самі винні в зростанні статистики щодо захворюваності на COVID-19, оскільки порушують карантин. "Як же так трапилося! Як ми пройшли цей шлях. Від 10 заражень на день до 900. Від двох смертей до 1000. А ось як. Через "Велюр". Через подвійні стандарти. Через шпарини для гіпермаркетів. Через заборонену каву президента в Хмельницькому. Але винні, с*ка, в цьому – ні, не вони, а всі ми. Зростання захворювання і тотальне порушення карантину – це, виявляється, наша вина!" – сказано в публікації.

Давиденко наголосив, що щоразу, коли чує від санітарного лікаря Віктора Ляшка, міністра Максима Степанова або прем'єра Дениса Шмигаля заклик не розслаблятися, йому хочеться плюнути їм в обличчя.

"Задовбали. А ви самі дотримуєтеся? У вівторок був мітинг. Де Ляшко? Чи вірус на мітингах поширюється якось по-іншому? Весь червень гудуть ресторани Конча Заспи? Де Ляшко? Минулої суботи гули концерти в клубах "Аркадії"? Де Ляшко?! У залі ВР депутати сидять впритул, половина взагалі без масок? У інших висять на підборідді. Всі обнімаються і цілуються. Де Ляшко?" – гнівно відреагував бізнесмен.

Він підкреслив, що влада в кожному своєму зверненні прозоро натякає, що зростання захворюваності трапилося з вини простих українців. "Типу. Всі рвонули на роботу, ресторани не дотримуються карантину, клуби влаштовують концерти, на вулицях одиниці в масках. Українці, мовляв, безвідповідальні люди. Відкрию вам секрет – це ми з вас беремо приклад. Насправді, безвідповідальні люди – це насамперед політики, чиновники та депутати, які самі нахабно порушують і не зазнають жодних фінансових втрат: у них немає банкрутств, немає звільнень, ні простою, їх не відправляють за свій кошт", – сказано в повідомленні.

Давиденко закликав звернути увагу на той факт, як легковажно ставиться до карантину сама влада. "Він (санітарний лікар. – Ред.) тут написав правила, тут сам же порушив, відразу пожартував про штраф, а за два дні звинуватив українців у недотриманні карантину. Вони нічим не ризикують. Вони не відчувають що їхні порушення й часто тупі рішення б'ють по їхньому же сімейному бюджету, по їхній роботі, по їхньому житті. Тому що карантин по них не б'є. Чого їм зараз бігти в ресторан, якщо вони туди ходити й не припиняли?! Вони п'ють, гуляють, порушують, заробляють, а нас всіх звинувачують у тому, що відбувається. Це не їхня війна на виживання..." – підсумував блогер.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Після "СВО" буде нова війна": Соловйов розповів росіянам про їхні "блискучі" перспективи

четвер, 28 березень 2024, 20:52

Кремлівський пропагандист Володимир Соловйов розмріявся, що країна-терорист Росія зможе перемогти у війні проти України. До того ж, за його словами, це "перспектива" наступних кількох років. У той же час Соловйов закликав росіян готуватися до наступної...

"Скорбота має бути в душі, а не в Instagram": Пугачова вперше висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол"

четвер, 28 березень 2024, 19:40

Російська знаменитість Алла Пугачова через майже тиждень висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол". На своїй сторінці в Instagram вона опублікувала пост, у якому написала, що не буде виставляти свої емоції з цього приводу в соціальних мережах, передаю...