Ходять чутки: Джерела ЗМІ розповіли, чи дійсно генпрокурора Костіна очікує звільнення

Що насправді відбувається в Офісі генпрокурора на тлі повідомлень про можливу відставку Андрія Костіна та його призначення послом України у Нідерландах. «Костіна планують звільнити з посади та призначити послом в Нідерланди», — з такого повідомлення у ТГ-каналі Олексія Гончаренка, нардепа від Євросолідарності, почався ранок вітчизняних ЗМІ та, зокрема, генпрокурора Андрія Костіна. Проте, як запевнило поінформоване джерело NV у правоохоронних структурах, наразі ніяких змін в Офісі генпрокурора (ОГПУ) не відбувається: все в робочому режимі, заплановані зустрічі в силі, робота на найближчий період розпланована, передають Патріоти України.

Як нагадав цей співрозмовник, «вкиди» про призначення Костіна послом України у Нідерландах з’явились ще тиждень тому. А до цього генпрокурора «призначали» послом у Велику Британію. Сам Костін в інтерв'ю Суспільному також відреагував на «вкиди» про відправку у дипломатичне заслання: «У нас попереду багато роботи. Давайте не будемо зосереджуватись на чутках, а будемо працювати далі».

Працювати далі генпрокурору доводиться також із справою свого колишнього заступника. 7 травня проєкт розслідувань Схеми повідомив, що тодішній заступник генпрокурора Дмитро Вербицький мешкав в елітному київському котеджному містечку Коник, де його племінник купив будинок за понад 2 млн грн за дорученням одеського бізнесмена. Ця ціна є в шість разів нижчою за ринкову.

11 червня журналісти повідомили, що дівчина Вербицького Христина Ільницька у травні стала власницею маєтку ринковою вартістю 48 млн грн у Києві та Porsche за $100 тис. При чому за будинок, згідно з договором, який отримали Схеми, вона офіційно сплатила у 24 рази меншу суму, — як припустили журналісти, аби уникнути сплати великих податків.

Пізніше Ільницька назвала «неправдивою» інформацію у розслідуванні Схем про те, що до фінансування цих придбань має відношення Вербицький, зазначивши, що все майно вона купила власним коштом.

21 червня Костін усунув Вербицького від виконання обов’язків. 1 липня в Офісі генпрокурора повідомили, що останнього звільнили з посади заступника генпрокурора. Цього ж дня Вербицький заявив, що пішов за власним бажанням для збереження репутації відомства.

Джерело: НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Помстились" за тварин, жорстоко вбитих в Україні: Корови розгромили могили "героїв СВО" під Томськом (відео)

четвер, 10 жовтень 2024, 15:55

У селі Каргасок під Томськом корови розгромили могили учасників військової агресії РФ проти України. Відповідне відео опублікували у соцмережах місцеві жителі, передають Патріоти України. На оприлюднених кадрах росіянка ганяє цвинтарем стадо корів, обу...

Сили оборони України вдарили по аеродрому "Ханська" в РФ: Під час атаки там було 57 літаків і вертольотів - джерела

четвер, 10 жовтень 2024, 15:44

У ніч на 10 жовтня Сили оборони України завдали успішного удару по військовому аеродрому "Ханська" в республіці Адигея, що на території РФ. На аеродромі базувалися літаки Су-34, Су-35 та вертольоти Мі-8. Про це повідомляють Патріоти України з посилання...