Христо Грозєв повідомив, коли може закінчитися війна в Україні, - Bellingcat (відео)

Він вважає, що в РФ є достатньо ресурсів продовжувати цю війну до кінця року. Також Христо Грозєв розповів, скільки триватиме війна з політичної точки зору.

журналист Bellingcat Христо Грозев

Провідний розслідувач групи Bellingcat Христо Грозєв вважає, що з воєнної точки зору Росія може продовжувати війну на сході і півдні України, але для цього їй необхідно буде провести нову мобілізацію.

Про це він сказав в інтерв’ю BBC Україна, передають Патріоти України.

На думку Грозєва, російську армію треба буде поповнити на 150-200 тис. Проте це нереально зробити за рахунок контрактників.

– Навіть якщо влада почне залякувати строковиків, щоб ті підписували контракти, це призведе до політичного потрясіння, – сказав Грозєв.

Він вважає, що в РФ є достатньо ресурсів продовжувати цю війну до кінця року.

– Росія вже втратила понад 15% свого військового потенціалу, проте в неї залишається ще 80-85%, і вона може це [війну] продовжити. РФ має достатньо техніки, наприклад, танків, але не має навчених солдатів. За нашими підрахунками, російська армія втратила понад 30 батальйонно-тактичних груп, а це дуже велика кількість особового складу – величезний відсоток від усього свого складу, – сказав Христо Грозєв.

Розслідувач групи Bellingcat прогнозує, що з політичної точки зору війна триватиме місяць, адже російські матері і дружини дізнаються, скільки синів і чоловіків не повернеться з війни.

За його словами, в Росії такі речі завжди ставали приводами для політичної кризи.

– Я думаю, що Кремлю буде майже неможливо поповнити ту необхідну воєнну цифру, коли стануть відомі реальні втрати на фронті. Я очікую, що це буде впродовж місяця, – сказав Христо Грозєв.

За його словами, у створенні хибного уявлення про те, що в Україні російські танки начебто зустрічатимуть із квітами, винен відділ ФСБ.

– Цей відділ, щоб довести свою важливість та роль, прикрашав дійсність, прикрашалися шанси того, що Україна підтримуватиме російську інвазію. Це були помилкові дані, які 5 служба ФСБ передавала керівництву Кремля, – сказав Грозєв.

Він також зазначив, що з 2014 року керівництво Росії не бувало на території України, тому має абсолютно неправильне розуміння про те, яке ставлення до них зараз.

– Я з багатьма з них спілкувався і можу сказати, що вони реально не розуміють, що український народ зараз відрізняється від українського народу 10 років тому, який тоді був толерантним до Кремля, – наголосив Христо Грозєв.


Раніше журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозєв розповів, що президенту РФ Володимиру Путіну оточення не повідомляє повну інформацію щодо вторгнення в Україну. Зокрема, йому не розповідають, що 100% населення країни проти окупантів.

Джерело: BBC News Україна
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...