Хто допомагав ворогу - досі невідомо: Росіяни здійснили вже дві спроби замаху на командувача Сил ТрО Танцюру, - УП

Росіяни здійснили вже дві спроби замаху на командувача Сил територіальної оборони Збройних сил України генерал-майора Ігоря Танцюру. Про це повідомляє "Українська правда", посилаючись на джерела у військових колах, передають Патріоти України.

Зокрема, 2 травня глава ПВК "Вагнер" Євгеній Пригожин оголосив про знищення на Донеччині бронеавтомобіля, у якому їхав командувач Сил ТрО Ігор Танцюра. Однак пізніше у ЗСУ спростували цю інформацію.

Водночас, за інформацією "Української правди", на Танцюру дійсно скоїли замах - колону обстріляли і влучили в машину, в якій він мав їхати. Однак, на щастя, командувач того дня їхав у машині супроводу, якій вдалося виїхати з-під обстрілів.

За даними джерел "Української правди" у військових колах, це вже друга спроба ліквідувати Танцюру. Повідомляється, що раніше були перехоплені дані росіян про маршрут його пересування на фронті протягом кількох днів. Однак перехоплення відбулося вчасно, і в маршрут встигли внести зміни.

Як зазначають у виданні, питання про те, звідки ворог отримував інформацію в обох випадках спроб замаху, залишається відкритим.

Заяви про вбивство командувача Сил ТрО - що відомо

2 травня ватажок ЧВК Вагнер Євгеній Пригожин повідомив про обстріл автомобіля, у якому нібито був командувач Силами української територіальної оборони генерал-майор Ігор Танцюра. Тоді він заявляв, що окупанти вбили українського генерала, й навіть опублікував відео обстрілів. Однак речник Сил ТрО Денис Зелинский спростував це повідомлення.

Водночас, як зазначили у ISW, такі фейкові заяви є частиною російської пропаганди та спрямовані на уповільнення контрнаступу Збройних сил України.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ексзаступник начальника Генштабу назвав найкращий напрямок для контрнаступу ЗСУ

неділя, 28 квітень 2024, 14:50

Найвдалішим рішенням буде почати контрнаступ Сил оборони України з лівобережжя Дніпра, а далі перейти на південь у напрямку Криму. Таку думку висловив ексзаступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, генерал-лейтенант Ігор Романенко, пе...

Українські партизани розвідали одну з найбільших баз окупантів у Джанкої

неділя, 28 квітень 2024, 14:03

Агенти партизанського руху "Атеш" розвідали одну з найбільших нафтобаз росіян у тимчасово окупованому Джанкої. Об’єкт під посиленою охороною. Про це інформує рух "Атеш", передають Патріоти України. Партизани зазначили, що протягом багатьох місяців, ще ...