Хто з головкомів відповідальний за втрату Авдіївки? - нардеп Рахманін

Рішення продовжувати чи припиняти оборону Авдіївки ухвалювала Ставка Верховного головнокомандувача, а не персонально головком ЗСУ; у будь-якому разі вихід військ був запізнілий, сказав член комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін, передають Патріоти України.

Попередній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний або його наступник Олександр Сирський могли висловити свої пропозиції на підставі планів та замислів, які формує Генеральний штаб, але рішення все одно затверджується Ставкою, пояснив він.

«Зараз багато інформації про те, що, мовляв, Залужний ще тоді, коли він обіймав посаду головнокомандувача ЗСУ, пропонував вивід військ з Авдіївки. Так це чи не так, я не знаю, членом Ставки я не є. Чи обговорювалося це питання? А якщо обговорювалося, то чому було ухвалене саме таке рішення? Я не знаю», — сказав політик.

Він має сумнів, що розвиток подій був би іншим, якби Залужний залишався на посаді. «Не думаю, що конкретна людина щось би могла змінити. Мені здається, що рішення про вихід з Авдіївки мало б бути ухвалене (це моя дуже суб'єктивна точка зору) достатньо давно — ще до того, як відбулася зміна головкома. Зараз, хто б не був головкомом, він би опинився в тій ситуації — це вже частина міських боїв, це перерізання шляхів постачання. Тобто зараз особа, яка б знаходилася на посаді головнокомандувача, суттєво на ситуацію не вплинула б», — зазначив Рахманін.

Джерело: Радіо НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почніть з себе: Відомий економіст розкритикував плани влади знайти додаткові гроші на війну різким підвищенням податків в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:58

Економіст та публіцист Вадим Новіков поділився своїм рецептом перебудови економіки України на військові рейки, зазначають Патріоти України. "Уряд запропонував Верховній раді значно підвищити податки для фінансування витрат на війну. В ЗМІ і Інтернеті з...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...