"Хтось мріє про “Леопарди”, а ми вже маємо у строю справжніх левів!": 56-ту Маріупольську бригаду ЗСУ озброїли "зоопарком" різних танків

Танки 56-ї окремої мотопіхотної Маріупольської бригади. Квітень 2023. Україна. Фото зі сторінки бригади

Військові 56-ї окремої мотопіхотної бригади продемонстрували свої танки під час відпрацьовування маневрів. У 2022 році мотопіхотна бригада здобула на озброєння також трофейні російські основні бойові танки. Бригаді надходять й танки радянського зразка, які передають Україні західні союзники. Військові бригади розповідають, що всі танки справні, а їх екіпажі впевнені у собі.

Танк Т-64БВ 56-ї окремої мотопіхотної бригади (Маріупольська бригада). Квітень 2023. Україна. Фото зі сторінки бригади

«Хтось мріє про “Леопарди”, а ми вже маємо у строю справжніх левів! Броньований кулак нашої бригади завжди готовий вибити зуби ворогу», – розповіли у бригаді.

Окрім танків Т-64БВ, які стояли на озброєнні бригади до повномасштабного вторгнення, танкісти отримали T-72M1. Танки T-72M1 були передані Україні західними союзниками. Зокрема танки Т-72М1 та Т-72М1R передавала Польща.

Танки цієї серії активно експортувалися до країн Східного блоку, а також до Близького Сходу. У 1980 році з’явилася експортна модель Т-72А – Т-72М, що відрізнялася від співвітчизника броньовою конструкцією башти.

Танк Т-72М1 56-ї окремої мотопіхотної бригади (Маріупольська бригада). Січень 2023. Україна. Фото зі сторінки бригади

У 1982 році представлено модель М1 – подальший розвиток Т-72М, що отримала додатковий 16-мм броньовий лист на верхній лобовій деталі корпусу та комбіновану броню башти.

Трофеї

Також на озброєнні Маріупольської бригади стоять трофейні російські танки Т-72Б3, які ще мають багатоканальну систему «Сосна-У» з тепловізором Catherine французької компанії Thales.

Танк Т-72Б3 56-ї окремої мотопіхотної бригади (Маріупольська бригада). Січень 2023. Україна. Фото зі сторінки бригади

Танки Т-72Б3 оснащувалися також новою 125-мм гарматою з поліпшеною балістикою і ресурсом та динамічним захистом «Контакт-5».

Українські військові встановили також на танк додатковий захист у вигляді блоків динамічного захисту «Контакт-1».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Україна таємно перекинула бригади під Харків перед російським наступом, - ЗМІ

неділя, 19 травень 2024, 19:32

Україна приховано перекинула додаткові сили під Харків за кілька днів до того, як росіяни вдруге від початку війни спробували прорватися до Харкова 10 травня. Про це пише британське видання Sky News, поспілкувавшись з бійцями однієї з таких бригад, пер...

"Заявление Путина о захвате Харькова: что он сказал на самом деле", - Ян Валетов

неділя, 19 травень 2024, 18:54

"Путин заявил, что у России нет планов брать Харьков. За три дня до вторжения он и его печальный конь утверждали, что планов нападения на Украину у России нет. Поэтому, если Путина говорит, что у него нет плана захвата Харькова, или Сум, или Чернигова,...