Кількість просто вражає: У Маріуполі насильницькі смерті окупантів "ховають" як нібито "природні", - радник мера

У тимчасово окупованому Маріуполі Донецької області немає нормальної медицини для цивільних. Про це радник мера Маріуполя Петро Андрющенко заявив 3 листопада в Telegram, передають Патріоти України.

"Отримали нові дані щодо рівня смертності в Маріуполі. Знову зростання, але цього разу вже не за рахунок маріупольців. Загалом від природних (умовно) причин продовжує помирати від 300 до 400 осіб щотижня. Однак уже до 20% серед померлих – цивільні окупанти. Просто їхню насильницьку смерть ховають у "природню", аби не підіймати галасу", – написав Андрющенко.

Він наголосив, що незважаючи на це, кількість маріупольців також скорочується незрівнянними темпами з доокупаційним періодом. Головна причина цього, за словами радника мера, – відсутність у місті нормальної медицини. "Один "шпиталь для цивільних" на цілий Лівобережний район – яскрава демонстрація цього факту. 60% усіх потужностей медичного стаціонару в місті взагалі відведено під військові потреби. Цивільним тут не місце. Особливо – українцям. Росія продовжує винищувати українців у Маріуполі", – підсумував. Андрющенко.

14 серпня Андрющенко розповідав, що в Маріуполі людей навмисно виписують із лікарень, щоб ті вмирали вдома, а не в медустанові. 21 вересня радник мера Маріуполя писав, що в медустанови міста привозять велику кількість російських окупантів у важкому стані, через що цивільних не лікують у лікарнях і помирає до 400 містян на тиждень.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...