Кліматологи визначили, коли вимруть білі ведмеді

Вчені пояснили, що на відміну від інших видів білих ведмедів можна врятувати тільки в тому випадку, якщо їхнє середовище проживання захищене, а це вимагає боротьби зі зміною клімату на глобальному рівні.

Танення льоду в Арктиці може призвести до практично повного вимирання білих ведмедів до 2100 року, передають Патріоти України з посиланням на Тhe Guardian.

Такого висновку дійшли вчені Університету Торонто. За їхніми даними, у світі налічується близько 26 тис. білих ведмедів, які вже зараз перебувають на межі виживання. Тварини не можуть знайти достатньо їжі на суші та покладаються на морський лід, з якого можуть полювати. Але в міру того як лід тане через зміни клімату, зменшується й популяція білих ведмедів.

"Навіть якщо ми зменшимо викиди, ми все одно побачимо, як деякі групи популяції зникатимуть до кінця століття", - заявив один з авторів дослідження, біолог Пітер Мольнар.

Найбільше, за його словами, постраждають ведмеді, які живуть у льодових районах Гудзонової затоки. Уже до 2040 року білі ведмеді з цього регіону зіткнуться з проблемами розмноження.

Вчені пояснили, що на відміну від інших видів білих ведмедів можна врятувати тільки в тому випадку, якщо їхнє середовище проживання захищене, а це вимагає боротьби зі зміною клімату на глобальному рівні. Попередні дослідження показали, що навіть якщо людство скоротить викиди парникових газів, для стабілізації обсягу морського льоду знадобиться ще 25 - 30 років.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У рейтингу найвпливовіших людей 2024 року журналу Time опинився голова офісу президента Андрій Єрмак - Бутусов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 2:35

Сам президент Володимир Зеленський у рейтинг Time не потрапив, і ми розуміємо чому - Зеленський давно вже не є самостійним керівником, замість нього більшість політичних та кадрових рішень в Україні давно вже ухвалює Єрмак. . За «політичну діяльність...

"Ганна Маляр насправді видала те, що думає українська влада про армію, мобілізованих і загалом про українських громадян", - Марина Данилюк-Ярмолаєва

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:30

"Колишня заступниця міністра оборони насправді видала те, що думає українська влада про армію, мобілізованих і загалом про українських громадян, які, наче атланти, тримають все на своїх спинах", - пише журналістка Марина Данилюк-Ярмолаєва у своїй колон...