Коли будуть нові атаки дронів по Москві: Військовий експерт спрогнозував час та цілі ударів

Директор New Geopolitics Research Network Михайло Самусь прокоментував атаку невідомих дронів на Москву. Він наголосив, що це радше мало психологічний ефект та пояснив проблеми російської ППО. Також експерт передбачив, що наступні атаки можуть бути вночі. Під удар можуть потрапити резиденції Путіна, Суровікіна та інших окупаційних генералів. Про це він сказав в інтерв'ю, передають Патріоти України.

Самусь пояснив, що дрони вночі виявити дуже складно, а тому атака на Москву мала радше психологічний характер. "Мені здається, що акція носила скоріше психологічний характер. Якщо б ці атаки були вночі, ми знаємо по цих "шахедах", що їх вночі виявити важко. Зорового контакту немає, і тоді мішень, яка рухається повільно, але низько і в темноті, дуже важко виявляти. Треба радари спеціальні. Проблема сучасного ППО в тому, що воно розроблялося під час Холодної війни. Тоді цілі були інші, стандартні - літаки, крилаті, балістичні ракети. Але це були більші цілі, вони мали інші характеристики, літали вище, профіль мали інший", - пояснив він.

Самусь наголосив, що маленькі повільні цілі з композитних матеріалів дуже складні для виявлення радарами. "Якщо ти їх не визначаєш радарами, тоді тільки візуально, і потім починається відпрацювання зенітно-атилерійськими установками, які Україна, на щастя, отримала зараз. "Гепарди" і інші досить ефективно себе показують. В Росії таких установок в принципі немає. Їх недостатньо, і вони як правило використовуються на фронті. Це системи тактичні короткої дальності для захисту військ", - сказав експерт.

Михайло Самусь наголосив, що тепер системи ППО стягують до резиденції Путіна, щоб не витрачати дорогі ракети С-400. "Тепер їх тягнуть з фронту до резиденції Путіна. Треба закривати системами короткої дальності, тому що С-400 витрачати на якийсь дрон... Тим більше, радар С-400 не факт, що виявить дрон, який летить на висоті 100 метрів. Він не має такого сліду на радарах, як великий металевий літак або ракета", - сказав він.

Директор New Geopolitics Research Network вважає, що атака безпілотників була вдень, щоб психологічно вплинути на росіян і тепер у "кожного олігарха на Рубльовці буде свій "Тор" або "Бук".

"А чому я думаю, що це психологічна атака, а не атака з метою досягти якихось цілей - вона була вдень. Ці безпілотники бачила купа народу. Звісно, їх можна збивати хоч стрілецькою зброєю або артилерійськими установками. Використовували ракетні установки, на Рубльовці, мені здається, скоро в кожного олігарха буде штатно "Тор" або "Бук". Коли на вечірку запрошуєш - дивіться, в мене є гарантія безпеки", - додав він.

Самусь пояснив, що нова атака дронів на Москву ймовірно буде вночі, оскільки тоді їх тяжко виявити. Тоді під удар можуть потрапити резиденції Путіна.

"Думаю, що наступні атаки можуть бути вночі, і тоді для російської ППО будуть проблеми - для визначення цих безпілотників і недопущення удару по рубльовським резиденціям міністрів, генералів, Суровікіна, а можливо й Путіна, і по інших об'єктах, яких у Москві дуже багато", - сказав він.

Джерело: ТСН.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 19 березня. Що треба зробити у день Дарини Брудної, щоб зберегти любов і вірність в родині

вівторок, 19 березень 2024, 7:05

19 березня за новим стилем (1 квітня - за старим) - день пам'яті святих мучеників Хрисанфа і Дарії III століття, які жили в стародавньому Римі. Хрисанф походив із багатої і знатної сім'ї язичників. Батьки дали йому гарну освіту, сам він дуже любив чита...

"Оточення Путіна має розуміти, що його фізичне усунення - єдиний шанс на порятунок для них. Інакше він розпочне війну із Заходом", - Ейдман

вівторок, 19 березень 2024, 6:15

"Програма нового строку Путіна - глобальна катастрофа", - пише у своєму блозі Ігор. "Із новин: "Згідно з аналізом спецслужб Німеччини, Росія готується до масштабного конфлікту із Заходом, на що вказує реорганізація російської армії, пересування військ ...