"Коли Іран обрав собі в союзники Росію, він недооцінив Україну", - Олена Кудренко

"Як і Росія не розрахувала наслідків нападу на Україну - так і Іран запевнив сам себе, що він наддержава, втрутився в війну з Україною, передав дрони. В цей час в самому Ірані почалися сутички. 58% мешканців Ірану - це не перси. Тих - 42%. Там великі регіони не персів, які були захвачені. Там живуть араби, курди, інші, які вже починають заявляти про свої бажання вийти з Ірану. Іншими словами, повторити долю Югославії", - пише харківська блогерка Олена Кудренко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Іран спочатку недооцінив ситуацію з сутичками, намагався стандартно їх розігнати. Було вбито в ході сутичок представників Корпусу вартових революції, офіцера та полковника. Щоб відволікти увагу від внутрішніх подій, Іран стандартно почав погрожувати своєму опоненту, Саудівській Аравії.
Що цікаво: інформацію про можливий напад ми маємо не від американської сторони, а від розвідки саудитів. Коли розвідка публікує інформацію - вона дає меседжі:
- ми бачимо і знаємо, що ви робите. У вас є два варіанти. Або займатися своїми внутрішніми справами і не погрожувати (а тоді іранський режим програє, бо не вперше екстрадує внутрішні негаразди на зовнішні кола, так сказати). Або ми відповімо арабськими та сунітськими добровольцями, які будуть воювати на території Ірану за звільнення від Ірану.
Вперше за кілька років збирається Ліга арабських країн. Світ змінюється, і вони повинні розуміти всі виклики і власні сили.
Коли Іран обрав собі в союзники Росію, він недооцінив Україну. За свої дрони він отримував від Росії якусь платню, у вигляді російських технологій, а саме радарів, ще у вигляді можливих поступок Росії в Сирії. А ще Іран хотів відправити меседж Заходу, що іранські технології до нього вже долетіли. Що він вже може погрожувати.
Але виходить так, що іранські технології, в які Іран так ретельно вкладався останні років 40, вже опинилися у наших, українських, союзників. Тепер буде готова відповідь, як цьому протидіяти. Іран же ж розраховував, що Путін виграє, і буде ділити торт. Тобто вплив. А виходить навпаки. Зараз вийшло так, що Ірану не допоможе ні Росія, ні хтось інший - він має зрозуміти, що сам потрапив у пастку.
Якщо зараз по-справжньому спалахне війна, а на боці Аравії буде і Єгипет, і Арабські Емірати, й інші, і точно росіяни не допоможуть - є шанс, що Америка зможе знайти з саудитами порозуміння, - то це буде кінцем іранського режиму.
Генрі Кіссінджер в своїй книзі казав про велику дипломатію: "не той великий політик, який починає війну. А той, який може іі закінчити". І сьогодні вони (Іран, Росія) можуть обирати дату початку війни, а завершити її вони не вміють..."
***
Був час послухати на радіо бесіду з Мохаммадом Фараджаллахом, головним редактором "Україна по-арабськи". Записала частину промови. Я "чайник" в питаннях Близького Сходу, таким чином дещо для себе прояснила".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Зведення DeepStateUA станом на 17 квітня

четвер, 18 квітень 2024, 14:20

Останнім часом на фронті сталося багато подій та змін: бої за Часів Яр, просування в районі Авдіївки, активні штурми на Красногорівку та Роботине. Проговорили про непублічні райони Старомайорськ-Урожайне та Сіверська, де ведуться такі ж запеклі бої. Пр...

"Російські ракети будуть повертатися в РФ": Астролог поділився прогнозом щодо появи в ЗСУ новітньої зброї

четвер, 18 квітень 2024, 12:41

Астролог Володимир Бадиян назвав ознаки закінчення війни в Україні. Він зазначив, що наша держава може отримати від партнерів настільки технологічну зброю, що російські ракети розвертатимуться на Росію. Про це він сказав у ютуб-каналі "Астрофеномен", п...