"Коли РНБО (точніше Єрмак, якщо не особисто Коломойський) визначатиме, хто в цій країні олігарх, - це явно спроба підпорядкувати всі тіньові потоки", - політтехнолог Голобуцький

"Щодо «Закону про олігархів». З олігархією треба боротися, а не імітувати боротьбу, створюючи просто новий спосіб управління сформованою системою замість її ліквідації", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"В Зеленського 2019-го були всі шанси позбавили державу олігархічного контролю. Просто застосувати всі вже створені на той момент механізми: Антимонопольний комітет змусити працювати як належить, НАБУ, САП... Тобто, не треба було шукати якихось нових складних механізмів – все вже було, тільки не працювало. Але Зеленський обрав інший шлях.
Шлях, котрий привів його до «Закону про олігархів» - фактично, до створення власними руками нового, дуже потужного корупційного механізму, котрий, мабуть, переплюнув все, що з Україною траплялось дотепер.
Коли РНБО (чит. «президент», точніше навіть Єрмак, якщо не особисто Коломойський) визначатиме, хто в цій країні олігарх – це явно спроба підпорядкувати одному центру всі тіньові потоки і економічні процеси. Тобто, це створення економічного тіньового фундаменту авторитаризму.
Ну ж очевидно, правда? «Заплати – і тебе викреслять з олігархів». «А ти навіть не сподівайся – ми тебе і твій бізнес знищимо через «антиолігархічні» механізми». Ну і заодно це ефективний інструмент доступу до медійних потужностей – фактично, до всіх медіа країни. Зважаючи на наближення виборів і високу ймовірність позачергових виборів – це вагомий аргумент за антиконституційний і юридично абсурдний закон.
І ще одне. Зеленський після замаху на Шефіра цілком ймовірно перейде до жорстких методів діяльності. Тобто, певна частина політикуму очікує, що Зеленський зірветься на цілковито позаправові дії і ми повернемось до авторитарної системи правління.
Це дуже неприємне припущення. Але я би не сказав, що абсолютно безпідставне і малоймовірне. Так, це велика спокуса: пробувати вирішувати складні проблеми простим шляхом. Але це веде до глухого кута: проблеми не вирішуються, а прості шляхи швидко закінчуються.
І підсумок: з олігархами не можна боротись в оточенні олігархів, голосами утримуваних олігархами депутатських груп і в позаконституційний спосіб. Та й я щось не бачу в оточенні Зеленського безсрібників – борців за святу справу боротьби з олігархами".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...