Коли "СВО" для росіян відійшло на другий план через економічні проблеми, влада РФ "увімкнула" теракти, - соціолог

Очільник Інституту конфліктології та аналізу Росії, доктор соціологічних наук Олександр Шульга наголосив, що російська влада використовує страх та теракти як засіб контролю, щоб виправдати економічні труднощі громадян, передають Патріоти України.

"Щодо нової нормальності, нової буденності, війни як норми, рутинізації війни - це дійсно відбулося і це дійсно грає, з одного боку на стабільність режиму. Коли ми ставили в кінці 2022 року питання росіянам: назвіть, що в першу чергу вас турбує - це була війна, вони називали "СВО", неважливо, 50% не задумуючись називали війну, рідше називали економічні проблеми. Зараз, за ці півтора року наших спостережень, цифри діаметрально протилежні - на перший план вийшли економічні проблеми, запит до Путіна, обраного президента, щоб він вирішив економічні й фінансові проблеми росіян. Успішне завершення так званої СВО називають не в першу чергу - це одна з топ-5 проблем", - розповів Шульга.

Доктор соціологічних наук наголосив, що у РФ також розуміють це, тому влада "увімкнула" теракти. "Якщо з одного боку є економічні проблеми, погіршення фінансового стану росіян, а з іншого боку - війна вже не може бути виправданням цих проблем, як пояснити росіянам, що треба терпіти? Ми бачимо, що використовується інший фактор - фактор терактів, фактор страху і того, що війна приходить у ваш дім. Crocus City Hal - це лише один з перших кроків. За цей місяць понад 250 тисяч разів ця тема випливала в російських ЗМІ, - пояснює очільник Інституту конфліктології та аналізу Росії. - Одначе ми бачимо, що кожного дня росіяни звітували, що вони ту групу викрили, цю групу викрили, ікони з вибухівкою з європейських країн, які, звісно ж, були начинені в Україні, сьогодні у Волгограді чергових 17-річних терористів викрили і так далі. Зараз російський режим намагається знайти відповідь на те, що з одного боку війна рутинізована, війна, як норма, але з іншого - а як тоді пояснювати, чому погіршується життя, якщо "все по плану". Якщо ми перемагаємо, якщо Захід нас боїться, то чому ми тоді так погано живемо? І тут вони повертаються до 1999-2000 років, до фактора тероризму".

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Крынки… Острова окрашиваются… - Злий Одесит

середа, 8 травень 2024, 5:00

У командования группы войск «Днепр», пока ещё генерала Теплинского, возникает дилемма на уровне суицидального пата, а именно, что делать в ситуации, когда «верховный» назвал белое – чёрным, а ты уже второй месяц должен делать вид, что это так, когда да...