"Коли вкотре чутимете: "Просто перестать стрелять" - пам'ятайте": У мережі нагадали про юного Героя ДАП, який загинув шість років тому

2 грудня 2014 року він отримав тяжке поранення в голову під час обстрілу в аеропорту Донецька, був доставлений вертольотом до шпиталю, але врятувати його не вдалося.

Волонтери нагадали українцям історію героїчної загибелі воїна Андрія Терещенка (Рембо), життя якого обірвалося на початку грудня 2014 року в Донецькому аеропорту. Спогадами про юного захисника поділилися на сторінці фонду "Повернись живим" у Facebook, передають Патріоти України.

Волонтери зазначили, що він лише одну годину не дожив до перемир'я.

"Йому б жити і жити", – подумає кожен, хто побачить це фото, а потім дізнається, що юнак на фото вже шість років як загинув на війні. Це – Андрій Терещенко, на псевдо Рембо. 2 грудня 2014 року він отримав тяжке поранення в голову під час обстрілу в аеропорту Донецька, був доставлений вертольотом до шпиталю, але врятувати його не вдалося", – зазначили автори допису.

Також у ньому поділилися спогадами матері захисника, яка розповіла, як під час перебування сина в АТО спілкувалася з ним здебільшого через SMS. За словами жінки, на її запитання, як справи, юнак завжди відповідав: "Ще живий".

Воїн Андрій Терещенко

Але 28 листопада 2014 року він перестав виходити на зв'язок. Фатального 2 грудня батько таки додзвонився до сина і в слухавку почув, що йде сильний бій. А за кілька годин Терещенко загинув. Про обставини смерті молодого захисника розповів фельдшер Костянтин Сутулов. "Ми відразу потрапили на війну. Тільки заїхали – одразу щільні бої. Андрій був на посту "Ромео". Вечір був, як зараз пам’ятаю. 2 грудня 2014 року це трапилося. Я саме крапельницю ставив Паші Кочубею, пораненому нашому, до поста було метрів 30, Рембо принесли хлопці, поклали на стіл. Звичайно, там був потрібен не медик, а Бог", – згадує чоловік.

За його словами, у хлопця було важке поранення в голову. На стіл до фельдшера воїн потрапив уже непритомний, утім, протягом двох годин чоловік намагався зберегти йому життя. Після цього побратими викликали БТР, який евакуював Андрія. Але поранення було не сумісним із життям, і воїн помер лише за годину до оголошення перемир'я.

"Коли вкотре чутимете: "Просто перестать стрелять" – пам'ятайте про Андрія Терещенка, який шість років тому годину не дожив до чергового перемир'я!" – закликали українців волонтери наприкінці допису.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...