"Коли запахло смаженим, то зразу СЗЧ": Журналістка обурилася вчинком батальйону, який відмовився іти у Вугледар

Військова журналістка обурилася діями батальйону, який мав замінити бійців 72-ї окремої механізованої бригади у Вугледарі, а натомість відмовився та пішов у СЗЧ. Про це написала військова журналістка Юлія Кирієнко-Мерінова у себе в Facebook, передають Патріоти України.

За її словами, мова про 190 батальйон, який замість позицій у Вугледарі, де мав замінити бійців 72-ї окремої механізованої бригади, пішов у СЗЧ: "Мутки у Миколаївському ТРО, 190 батальйоні зокрема. Тому самому, що замість позицій у Вугледарі, де мав міняти бійців 72, пішов у СЗЧ".

Вона зауважила на тому, що підготовка залишилась лише на папері, а бійці "дивним чином" отримали статус учасників бойових дій (УБД), хоча, як зауважує журналістка, "...жодного дня багато з них не були на бойових позиціях".

"Кажуть, що нема підготовки. Звісно. Бо вона лише на папері. Так само, як і дивним чином у пацанів позʼявлялось УБД. Хоча жодного дня багато з них не були на бойових позиціях. Зате по Зарплаті були. Звідки я це знаю? Так один з бійців 190 якраз написав. Каже, його тилову посаду продав комбат за 2000$ іншому", - пише Юлія Кирієнко-Мерінова.

Вона зауважила, що "поки одні воюють і до останнього стоять в окопах", інші в цей час "отримують бойові за сидіння в тилу". "І звісно, коли запахло смаженим, то зразу СЗЧ. До нього, ще до БРки закликали самі командири. От подивіться", - пропонує журналістка, залишивши для цього наступний скриншот.

В контексті цього запропонувала розслідувати не дії 72-ї бригади та причин виходу з Вугледару, "...краще б розслідували бєспредєл у цьому батальйоні".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Генерал Залужний ледь не загинув після дзвінка з ОП, - Борислав Береза

субота, 5 жовтень 2024, 21:55

"Після того, як в ефірі на моєму YouTube-каналі генерал-майор Сергій Кривонос розповів про поранення, яке Валерій Залужний отримав на фронті, то сталося два цікавих момента - журналісти почали цікавитися подробицями події і під відео у коментарі прийшо...

Не працюють лише поранені: Яку роботу виконують полонені росіяни та скільки їм платять (відео)

субота, 5 жовтень 2024, 21:42

Раціон із 2200 кілокалорій на день; медична частина такого рівня, що можуть позаздрити амбулаторії в багатьох українських селах; і зарплата півтори тисячі гривень. В таких умовах в одному з таборів в Україні утримують військовополонених росіян, передаю...