Колишні радники та працівники Трампа просувають сайт, який поширює російські фейки про війну в Україні

У США група колишніх радників кандидата у президенти від республіканської партії Дональда Трампа допомогли створити проросійський сайт Intelligencer, який поширює проросійські фейки та теорії змови про війну. Про це повідомляє The Guardian у четвер, 19 вересня, передають Патріоти України.

За даними видання, сайт запустили наприкінці 2023 року, половина членів правління Intelligencer — колишні радники та працівники Трампа. Також членом правління сайту є радниця ватажка «ЛНР» Леоніда Пасічника Анна Сорока.

Журналісти зазначають, що колишній помічник Трампа Джордж Пападопулос та його дружина Сімона Мангіанте працюють разом з «дописувачами кремлівських державних ЗМІ».

Як вважає доцентка кафедри новин і політичної комунікації Університету Монаша в Австралії Емма Бріант, використання відомих людей для поширення проросійських політичних меседжів є зміною тактики дезінформації.

«З моменту вторгнення в Україну Росія дедалі частіше змушена покладатися на мережі довірених осіб і впливових осіб, чий конспірологічний „бренд“ генерує дохід і аудиторію через монетизацію в соціальних мережах», — зазначила Бріант.

The Guardian зазначає, що непрозора структура власності сайту ускладнює «розуміння його фінансової підтримки, тому немає прямих доказів фінансування з боку Кремля». Журналісти з’ясували, що сайт розпочав свою роботу в Австралії під назвою Радіо ТНТ, яке було запущено у 2022 році. Тоді ведучі та гості шоу часто підтримували проросійські думки щодо війни в Україні та поширювали теорії змови щодо Covid-19.

Журналісти зазначають, що член правління сайту Пападопулос є найвідомішим колишнім чиновником Трампа. Він працював помічником з питань зовнішньої політики в кампанії Трампа 2016 року. Його дружина Манджіанте опублікувала інтерв'ю з колишнім українським депутатом Андрієм Деркачем, який поширив неправдиві заяви про хабарництво сім'ї Байденів в Україні.

The Guardian також стверджує, що Манджіанте разом з «колегою про правлінню» Ігорем Лопатоноком зняли документальний фільм Ноутбук Хантера: Реквієм для України. «Контент Intelligencer також привернув увагу європейських пропагандистських ЗМІ. Веб-сайт Pravda-en посилався на статті Intelligencer і просував їх, у тому числі й ту, що критикувала звіт OCCRP про Лопатонока», — сказано у матеріалі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...