Колишня радниця Залужного зі стратегічних комунікацій розповіла, що йому забороняли їздити на фронт

Валерій Залужний, який обіймав посаду головнокомандувача Збройних сил України, рік не міг наближатися до зони бойових дій після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Про це у книжці "Залізний генерал. Уроки людяності" написала колишня радниця Залужного зі стратегічних комунікацій Людмила Долгоновська, переказ уривків 3 вересня надала "Українська правда", повідомляють Патріоти України.

Їздити на фронт Залужному було заборонено протягом року з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року, пише Долгоновська. "Українська правда" підкреслює, що авторка книжки не вказала імен тих, хто саме ввів таку заборону для Залужного.

"Уперше в таку поїздку він вирушив на початку 2023-го – у Бахмут, Авдіївку та Лиман. Просив говорити все, як є, запитував бачення та пропозиції командирів напрямків і комбригів", – ідеться у книжці. Її авторка зазначила, що Залужного цікавила, зокрема, підготовка новосформованих підрозділів.

Видання пише, що Долгоновська прийшла в комунікації апарату головнокомандувача ще 2020 року, її нібито без пояснення причин звільнили з посади в березні 2023-го.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Генпрокурор Піскун випустив з-під варти Коломойського, підозрюваного у вбивстві, а після цього купив віллу у Франції - ЗМІ

середа, 4 вересень 2024, 22:05

Генеральний прокурор України у 2005 році (за даними ЗМІ, йдеться про Святослава Піскуна) міг за винагороду випустити з-під варти олігарха Ігоря Коломойського, якого підозрювали в організації замовного вбивства юриста Сергія Карпенка. Про це йдеться в у...

Багато кому знайома постать: Bloomberg дізнався, хто може очолити МЗС замість Кулеби

середа, 4 вересень 2024, 21:54

Новим очільником Міністерства закордонних справ України замість Дмитра Кулеби, який написав заяву про відставку, може стати чинний заступник глави цього ж відомства Андрій Сибіга. Про це пише агенція Bloomberg, посилаючись на джерело, наближене до кома...