"Колискова для Кіри": Маленькій 3-місячній одеситці, чиє життя обірвала російська ракета в Одесі, присвятили пісню (відео)

Кіра загинула разом з мамою та бабусею внаслідок ракетного удару в Одесі.

Одеська співачка і композиторка Тамара Лукашева присвятила пісню тримісячній дівчинці, чиє життя обірвалося через влучання російської ракети в одеський житловий комплекс, передають Патріоти України.

Про це авторка слів розповіла в ефірі "Українське радіо. Одеса". Пісню під назвою "Колискова для Кіри" жінка виконала під час благодійного концерту у Берліні разом з іншим одеситом, який понад 20 років проживає у Нью-Йорку, Вадимом Неселовським. Сама Лукашева уже 12 років мешкає у німецькому Кельні.


"Колискову для Кіри" Тамара написала після того, як російська ракета забрала життя 3-місячної Кіри Глодан", розповідає Городецька.

Композиція Тамари Лукашевої містить такі рядки:

"Без тебе мила рідна,

Обійми мене крізь гори і полонини

Серце моє хвилею додому лине".

Співачка почала організовувати благодійні концерти ще від початку війни, аби збирати кошти на користь України. "Для тих людей, хто не в Україні зараз, усе це – якась абстрактна історія, яка знаходиться десь у телевізорі. Люди бачать цю війну у різноманітних куточках нашого світу, вони розуміють, що це жахіття, але це все лише з телевізора. А коли робиться концерт, на який приходять біженці чи інші українці, коли з ними відбувається контакт, тоді це стає іншим…

Я однією ногою у цій війні, тому що у мене вся родина в Одесі. Бувало таке, що люди підходять до мене і просто починають плакати", розповідає Лукашева.

Одеситка Тамара Лукашева провела уже 20 благодійних концертів на користь України. Фото: Юлія Городецька

Свій перший концерт вона провела 1 березня. За її словами, зібрані кошти висилала конкретним людям, зокрема музикантам.

Зараз на рахунку співачки уже 20 благодійних концертів. За її словами, частину пожертв вона надсилала до Мінкульту, а також людям, які збирали кошти на бронежилети та аптечки для військових оркестрів в Одесі та Миколаєві.

Нагадаємо, тримісячна Кіра загинула разом із мамою і бабусею напередодні Великодня 23 квітня, коли російська ракета поцілила у їхній будинок. Того дня Юрій Глодан, батько дівчинки, втратив усю сім'ю. Сам він вцілів лише тому, що у момент влучання ворожої ракети його не було вдома.

3-місячна Кіра Глодан загинула разом з мамою та бабусею внаслідок ракетного удару РФ. Фото: Юрій Глодан
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ворог "підняв свою ганчірку у багатоквартирній забудові": Російські окупанти захопили Архангельське - DeepState

неділя, 5 травень 2024, 0:55

Російські окупанти захопили село Архангельське Донецької області. Ворог підняв свій триколор у багатоквартирній забудові. Про це повідомляє DeepState. . "Ворог окупував Архангельське, піднявши свою ганчірку у багатоквартирній забудові. Крім того, в об...

Немає ніяких мудрих воєначальників, котрі знають, як воювати, - волонтерка Берлінська

неділя, 5 травень 2024, 0:30

"Якщо підсумувати мої основні висновки за вісім років війни, до повномасштабного, їх усього три. Поділюся з тими, у кого цей марафон почався два роки тому", - пише волонтерка Марія Берлінська у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та про...