Командним пунктам ворога приготуватися: Ракети Storm Shadow стануть великою проблемою для РФ, - експерт

Далекобійні ракет Storm Shadow дуже допоможуть українській армії під час контрнаступу. Водночас вони стануть проблемою для російської системи ППО. Як повідомив виданню Оbozrevatel військовий експерт Владислав Селезньов, Storm Shadow працює на відстані до 250 кілометрів, передають Патріоти України.

Бойова частина HIMARS становить 90 кілограмів, а ці ракети – 450 кілограмів. Значить, вони набагато потужніші й результат застосування їх дуже високий. Деякі фахівці стверджують, що точність ураження ворожих об'єктів цими ракетами становить 95-97%.

"Безумовно, ці ракети будуть використовуватись українською армією для знищення ворожої інфраструктури, ворожих об'єктів у глибині його оборони. Ми неодноразово говорили про тактику жаб'ячих стрибків, яка застосовується з метою ослаблення сил ворога і мінімізації своїх втрат. Завдання ослаблення ворога досягається шляхом знищення його складів із боєприпасами, місць зосередження особового складу, командних пунктів, пунктів управління та зв'язку, бронетехніки тощо. Тому ракети Storm Shadow працюватимуть у межах нашої підготовки до контрнаступу", - зазначив Селезньов.

Крім того, експерт зауважив, що ці ракети стануть проблемою для росіян, адже вони дуже стійкі до засобів радіоелектронної боротьби й летять на цілі на дуже низьких висотах – до 50 метрів.

"А це означає, що російській системі ППО та ПРО вкрай складно знищувати такий тип ракетного озброєння. Це означає, що коефіцієнт 95-97% буде підтверджено і в цій воєнній кампанії, зокрема, для знищення об'єктів ворога на території тимчасово окупованого Криму та Севастополя, яких налічується понад 220. Думаю, чимала кількість таких цілей є на окупованих територіях Запорізької, Херсонської, Луганської та Донецької областей", - додав експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Подробиць поки що не розповідає: Трамп виношує "мирний план" для України - ЗМІ

субота, 4 травень 2024, 20:14

Кандидат від Республіканської партії на виборах президента США Дональд Трамп розробив детальний план мирного завершення війни в Україні. Однак, до виборів його розголошувати не будуть. Про це повідомляє The Telergaph із посиланням на джерело, близьке д...

"Російський" військовослужбовець, який відкрив вогонь по "своїх", виявився жителем окупованих територій

субота, 4 травень 2024, 19:53

"Російський" військовослужбовець відкрив вогонь по "своїх" і розстріляв шістьох командирів із 70-ї мотострілецької дивізії ЗС РФ. Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на джерела з боку противника, передають Патріоти України. Росіяни роз...