Командування не дозволяло звільнитися: Охоронець-кінолог з кримської дачі Путіна утік до Еквадору

Співробітник російської Федеральної служби охорони (ФСО), інструктор-кінолог з дачі президента РФ поблизу селища Олива в Криму Віталій Брижатий отримав дозвіл на проживання в Еквадорі й перебрався туди зі своєю родиною. Командування не дозволяло йому звільнитися, а оскільки іноземне громадянство чи дозвіл га проживання закордоном є юридичною перешкодою для служби в ФСО, він вирішив піти у такий спосіб. Про це Брижатий розповів в інтерв'ю російськомовному телеканалу "Дождь" (Амстердам, Нідерланди), що вийшло сьогодні, 9 вересня 2023 року, передають Патріоти України.

Українець по батькові, в минулому житель Камчатки Віталій Брижатий засуджує вторгнення РФ до України й вважає Крим окупованим. Причиною свого звільнення з ФСО називає небажання відправлятися на фронт й воювати проти українців.

На дачі Путіна в Оливі (інша назва - Верхня Мухолатка), що між Форосом та Сімеїзом, Брижатий, за його словами, перевіряв до допомогою службових собак подарунки, які привозили туди Путіну та його оточенню. Поруч з дачею російського президента також розташовані дачі Медведєва та голови ФСБ Бортникова, тож там часто гостоюють високопосадовці країни-агресора.

Окрім того, зі своїми службовими псами він патрулював територію дачі з метою виявлення вибухових речовин. При цьому точна інформація про те, чи є Путін на дачі, чи його там немає, в співробітників ФСО, як наголошує Брижатий, завжди відсутня. Їх можуть навмисно дезінформувати з міркувань особистої безпеки диктатора.

"Він (Путін - ред.) сам своїм же не довіряє. Він довіряє лише близьким", - повідомив Віталій Брижатий. "Своїми" колишній силовик називає Службу безпеки президента (СБП).

Разом з тим, додав Брижатий, дача "функціонує постійно": завозиться свіжа їжа, працює охорона й обслуговування. "На той випадок, що хтось приїде", - сказав ексспівробітник Федеральної служби охорони Росії.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...