Командування Росії в Херсонській області почало вести переговори з командуванням "Південь" ЗСУ про здачу та залишення окупованих територій (доповнено)

Автори Телеграм-каналу "Труха" написали, що з'явилася інформація, нібито командування Росії в Херсонській області з вечора 9 вересня почало вести переговори з командуванням «Південь» ЗСУ про здачу та залишення окупованих територій, передають Патріоти України.

За словами офіцерів Росії, вже 10 вересня було дано усне розпорядження командирам підрозділів припинити обстріл і залишатися на зайнятих позиціях. Інформація не є офіційною! Це може бути черговим вкиданням.

Доповнено

Пізніше факт ведення таких переговорів підтвердили і в оперативному командуванні ЗСУ "Південь".

Так керівник об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк у коментарі 24 каналу у понеділок, 12 вересня заявила наступне. ЗСУ на півдні просунулися кілька десятків кілометрів углиб захоплених територій. Через це війська РФ опиняються у складних умовах. Деякі підрозділи окупантів налаштовані вести переговори з українськими бійцями.

"Намагаються вести переговори щодо умов того, як вони складуть зброю та перейдуть під егіду міжнародного гуманітарного права", - зазначила Гуменюк.

За її словами, офіцери цих підрозділів отримали завдання залишати позиції будь-яким способом, який на той час буде доступний окупантам. Так, російські військові можуть повернутися назад до своїх чи скласти зброю та "вийти з бойової гри", оскільки окупанти досі сприймають це як "спецоперацію".

"Є вже такі певні розхитування та деморалізація, настільки глибокі, що навіть командування усвідомлює, що їм далі рухатися нікуди", - повідомила керівник прес-центру Сил оборони Півдня.

Керівник прес-центру наголосила, що російські загарбники знають про результативні дії українських військових на Сході України. Так, вони усвідомлюють, що затискач між правим берегом Херсона та Силами оборони Півдня буде потужним і потрібно шукати способи "евакуюватися", оскільки використання будь-яких плавзасобів на річці Дніпро обмежене.

За словами Гуменюк, окупанти залишають техніку та озброєння, а себе та підрозділи евакуюють на лівий берег.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Чому коаліція держав Заходу не дала впасти на Ізраїль жодній іранській ракеті, але спокійно спостерігала, як російські ракети падають на Україну два роки?" - Олещук

вівторок, 16 квітень 2024, 9:48

"Отже, що українці дізналися за підсумками атаки Ірану на Ізраїль. По-перше, авіація держав-членів НАТО (США, Велика Британія, Франція) може підійматися за тривогою для захисту повітряного простору держави, яка у НАТО не входить. У тому числі - і за ме...

Дістане Москву та Петербург: Український вбивця авіаносців, військових баз та мостів збільшить радіус дії до 1000 км, - ЗМІ

вівторок, 16 квітень 2024, 8:38

Москві приготуватись: Україна збільшить далекобійність ракет "Нептун" до 1000 км і наростить їх виробництво в 10 разів